Резултати от 1 до 6 от общо 6

Пренос на РС в самолет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #1

    Пренос на РС в самолет

    Здравейте!

    Тъся помощ по следния проблем: РС в стандартна АТХ кутия (Foxconn) ще се носи по самолети. Предполагам в багажното.
    Та: да извадя ли харда, за да се носи със Seashield-a си в ръчния багаж? Ако така е по-добре, остава проблема с монтирането му, но може да направя снимки и да се ориентират по тях...

    И за да не отварям тема в софтуерния раздел (или защо пък не - малко и по ИТ да се поговори! ) - правят ли се проверки на софтуера? Какви документи трябват - то не че има друго освен гаранционна карта на името на пренасящия де, ама да попитам!

    Предварително благодаря на отзовалите се!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2

    Re: Пренос на РС в самолет

    При товаренето и разтоварването, багажа е подложен на доста сътресения. Според мен е по-добре да извадиш диска от кутията. И евентуално да го носиш като ръчен багаж.
    Но все пак зависи и докъде ще пътуваш - може да имаш проблеми с диск в ръчния багаж тъй като някой служител по сигурността може да се престарае.
    Удачен вариант е да го извадиш от кутията, но пак да го пуснеш с общия багаж, като самия диск го опаковаш подходящо - например две кутии една в друга и между кутиите подходящи омекотители - найлони с балончета, порести тъкани, кърпи и т.н. При такова транспортиране, 99,999% сигурно е, че никой няма да ти провери съдържанието на диска при пристигането. Е, може митничари да те проверят дали имаш нещо недекларирано и да ти се наложи да им се пообясняваш малко. А пък при заминаването, никой няма да се занимава с такава проверка (проверка на информация на диск), тъй като това означава самолета да закъснее с излитането.

    Все пак, зависи за къде ще пътуваш. Скоро бях свидетел на драконовски мерки за сигурност при проверката на пътници на някъкъв излитащ израелски самолет. Беше странно да гледаш отстрани - все едно няма да ги качват в самолет, а ще ги приемат в някакъв концлагер. Още в голямата зала бяха оградили с въжета едно голямо каре и всички пътници ги проверяваха отгоре до долу, проверяващите бяха повече от проверяваните и ги викаха един по един по някакви списъци вътре в карето. Ужас. А чух, че и при полетите за Великобритания вече било задължително да си два часа по-рано заради утежнените процедури за сигурност и съответните проверки.

    Като цяло, мисля, че историите за проверките на дисковете по летищата (каква точно информация има на диска), са "приказки под шипковия храст". Целта на работата там на служителите по сигурността и на митничарите е съвсем-съвсем друга.
    Например при заминаване, ако носиш диска като ръчен багаж, служителя по сигурността няма да се интересува какво има на диска, а дали с този диск (или част от него) можеш да заколиш стюардесата. А при пристигането, местния митничар ще се интересува от стойността на диска и дали подлежи на деклариране.

  4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #3

    Re: Пренос на РС в самолет

    По принцип не би трябвало да има проблеми и ако диска си стои в компютъра. При гасенето на компютъра , странното чаткане което се чува от кутията е паркирането на главите на нулевата пътечка. Съвременните дискове са издържливи на вибрации и по-яки сътресения когато не работят.Е възможно е някой немърливец докато ти намества багажа да изтърве компютъра но пък винаги има известен риск.

  5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #4

    Re: Пренос на РС в самолет

    Разтоварването става с процедурата "хвърляне" --> един-двама хамали са се качили в багажното и "хвърлят" чантите през вратата, като се мъчат да уцелят карусерията на камиончето долу. Чат-пат някой куфар падне "на ръбче", съответно отскача и пада на асфалта.
    При товарането тоя проблем го няма, тъй като и да отскочи, пак ще си остане в багажното (там "хвърлянето" е в обратна посока)


  6. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #5

    Re: Пренос на РС в самолет

    Абе това за хвърлянето на кашона го подозирах...
    Ще се лети до Париж. Ще си го носи моя човек, РС-то му е подарък - - аз само го поръчах и инсталирах!...
    Ами ако това с хвърлянето по камиончето е вярно, да махам и DVD-то. Процесора е Core2 Duo Box - предполагам, охладителят му не е толкова тежък, че да се откърти от закопчалките си!
    Картата е 8500GT с пасивен охладител, и тя натежава!

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #6

    Re: Пренос на РС в самолет

    Въпреки, че съм го виждал на живо точно по начина по който съм го описал - как лошо подхвърления куфар отскача и пада на асфалта - считам, че това би трябвало да са инцидентни изключения.
    Поувлякох се и го разкрасих разтоварването, за да подчертая, че куфара не е в твои ръце и не можеш да контролираш как точно ще бъде натоварен и разтоварен и че не може да си сигурен, че няма да има силни сътресения. За DVD-то и за охладителя не знам, но ще е небрежност от твоя страна да не вземеш мерки за диска.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Пренос на данни ...
    От ivanhoe72 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 16-12-09, 14:26
  2. Пренос на електричество през България
    От Solmyr във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 11-01-09, 12:29
  3. Задача за мрежи и пренос на данни
    От mitkosan във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 23-05-06, 17:45
  4. помощ за пренос на интернет на 15км.
    От tomov във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 27-03-05, 07:32
  5. у.ва за пренос на данни през ел. мрежата
    От Светъл във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 03-01-05, 17:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе