Здравейте,
реших да си купя нов комп и след кратко обикаляне по фирмите се спрях на това:
MB: GB P31-DS3L/P31/775/1333 127 лв.
CPU: C2 DUO E2200 /2.2G/1M/BOX 166 лв.
RAM: 1GB DDR2 800 A-DATA 43 лв. x 2 = 86 лв.
HDD: 320GB HITACHI SATA2/7200/16MB 136 лв.
DVD: NEC SNO AD-5170A DVD RW/BLACK 45 лв.
VIDEO: MP 8600GT 256M DDR3 PCI-E 162 лв.
CASE: FOXCONN 3GTLA-001/420W PFC 76 лв
Общо цялата конфигурация излиза към 800 лв крайна цена.
Не съм много навътре по отношение на хардуерните проблеми,затова у мен възникнаха няколко въпросителни по отношение на отделните компоненти,които благодарение на вас се надявам да отпаднат.
1.Дъното-добро ли е това дъно,има ли възможност да се прави ъпгрейт върху него и струва ли си да се купи другия модел:GB P35-DS3L /P35/LGA775 162 лв?Специално за Р31 ми казаха,че е с специални кондензатори които не се раздуват,следователно дъното е с по дълъг живот.Вярно ли е?
2.Процесора-взех най-скъпия от евтината серия.Струва ли си да се даде примерно повече пари за този процесор: C2 DUO E4500/2.2/800/2M 212 лв?
3.Паметта-струва ли си да се инвестира за памет на 1033 мхц или тази памет е добра.Между другото намерих PQI на по добра цена и не знам коя от двете е по добра? На друго място ми хвалиха ето тази:1GB DDR2 800 SUPER T CL4 53 лв.,като ми казаха че е по полезна по отношение на прозиводителност.Вярно ли е?
4.Твърд диск-Хитачито добър вариант ли е или да заложа все пак Seagate?
5.Записвачката-струва ли си да е САТА или това не е от значение?
6.Кутията-дали да взема тази или да си взема по отделно много евтина кутия и скъпо захранване на Фортрон?
7.Видеокартата-най-голямата въпросителна пред мен.Спрял съм се на 8600ГТ,но се чудя има ли значение марката или е важен чипсета.Предложиха ми на MAGIC PRISM,но мисля че тя е без DVI изход.На друго място много ми хвалеха ето тази:Xpert Vision 8600GT Sonic,като цената на двете е почти близка.Какво да правя,като имайте предвид че играя игри,но главно от рода на Call od Duty и др подобни?
Моля компетентните хора да вземат отношение по точките така както съм ги формулирал(ако им се занимава де).
Предварително благодаря на отзовалите се

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от FearMe
 Първоначално публикувано от FearMe