Спешно ми се налага да дам предложение за компютърна конфигурация.
Става дума за училищни компютри, компютри, на които ще се подготвят ученици.
Задачите, които ще се изпълняват на тях са свързани с текстообработка, обработка на изображения, малки бази данни [обучение свързано с тях] и евентуално програмиране [елементарни задачи, пак свързани с обучението на тези, които желаят. На всякакви езици.].
Ще имат връзка с интернет, засега кабелна.
Не се предвижда използването им за игри или каквито и да е филми с изключение на някакви образователни клипчета.
На тях ще се инсталира Windows XP или Vista. По вероятно Vista.
Моля съветите ви да са:
Кутия.
Какво дъно, най общо.
Какво задължително да има на дъното.
Какъв процесор [без значение Intel или AMD]
Колко и каква RAM [2 или 4 GB]. Разположение.
Видео. Памет.
Какъв дисплей [LCD].
Какъв размер, като се има предвид, че не са за домашна, а училищна употреба. Няма нужда от големи "прасета". За предпочитане са с някакви минимални мултимедийни възможности.
Интересуват ме само техническите характеристики, марката засега е без значение.
Мрежов принтер. Но истински мрежов, не персонален с възможност за мрежово използване.
Черно-бял, лазерен.
Ще бъде инсталиран в библиотеката и ще се ползва от всички [учители и ученици, за последните що се отнася до материали "добити" от интернет в библиотеката]
Факторите са надеждност, добър сервиз, разумна цена на консумативите и цена на копието като цяло.
В тази връзка моля да посочите марка и модел, не бих искал да се приема за реклама, ще разгледам и други предложения.
Само марка и модел, няма да ги купувам аз, нито знам кой и откъде ще ги купува. Нито ще давам съвет за продавач.
Благодаря ви предварително.
Компютрите могат да бъдат получени след един месец, а може и след година и половина.
По тази причина, моля да се има предвид малко презапасяване с ресурс.