Имам щелание да си сменя стария и верен CRT монитор. Лошото е, че една седмица обикалям, гледам и чета форуми и не мога да се спря на нищо конкретно. Понеже сина доста играе игри и ми се иска да пазим очите. Обаче за мен LCD-тата нещо не ми харесват. Например изгледах няколко броя 19-22" монитори и при TFT теста доста мажат. Гледах игри и отново всичко динамично ми се вижда размазано. Мен лично ме дразни повече отколкото CRT-тата. Май вместо да пазим очите ще ги развалим. Някой може ли да даде оргументиран отговор за предиствата и то главно на излъчваните емисии от мониторите. Тръбите излъчват и друг спектър, но и подсветките на LCD-тата не са за пренебрегване. Филми не гледам, само ровя в Нета, а сина играе, това ще е приложението на новия бъдещ монитор. И накрая някакво предложение за марка и съответно сполучлив модел на добра цена?
Днес свърших следното: Взех си компютъра -
(Захранване - "HuntKey" V-Power LW-6500HGP;
Дъно - "BIOSTAR M7NCD Ultra" с чипсет nFORCE2 SPP/MCP;
Процесор - s.a "Аthlon 2700+";
Памет - 3X512 "ADATA";
Хард диск - АТА 60GB "Seagate"+ 80GB "Seagate";
CD/DVD – HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B + HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20;
Видео - AGP "GV-R955256DP2" RADEON 9550, 128 bit / 256 MB DDR2
от нас и го занесох в една компютърна фирма за да видя как се държи онлайн с новата техника - TFT мониторите. Пробвах го на два модела монитори: "Philips 190SW9FS" и "LG W2242S". Тествах го в игрови режим ("FlatOut2") и честно не ми хареса. С друг компютър от магазина - 4GHz с видео GF8500 нещата бяха други. Явно видеото ми е слабо. Просто се вижда леко накъсване или размазване, което се дължи на моя компютър. Мен лично ме дразни така, че явно няма да опазим очите на играча в къщи - сина. Възникна друг въпрос - колко инча мога да захрана в игрови режим или може би 4:3 формат ще е по-добре. Да не стане да взема копче, пък да нямам балтон да го прешия. Има ли правило за дадена резолюция какви системни изисквания са необходими? Гледах на едно място "LG 19" L1918S-BN" и не е толкова лош. Предполагам по-малката резолюция ще успее моята видеокарта да я захрани успешно. Някой "пипал" ли е такъв монитор. Не знам как ще се държат при работа с игрите на сина. "TN" матриците са най-лоши, но ги дават с най-голямо бързодействие. Иначе втора употреба се намират с други матрици на добри цени. Например в Лианито има няколко модела: "NEC NEC AccuSync LCD 92VM"-8ms, "Fujitsu Siemens P19-1"-25ms, "SAMSUNG SyncMaster 913BM"-8ms, "IBM THINKVISION L191P"- 20ms предполагам някой има с по-хубава матрица, различна от "TN".