на кой от двата производители захранванията са по добри
тези на Point of view с реални ватове ли са
на кой от двата производители захранванията са по добри
тези на Point of view с реални ватове ли са
аз съм работил само с фортран и мога да кажа, че са доста добри. Други не съм ги засичал, до сега гледах сайта им нищо обещаващо не видях
аз чувам за първи път, че Point of view, правят захранвания!
Нито едните са с реални ватове, нито другите.
Избери фортрон.
Да- аз бих избрал по-тежкото (колкото и тъпо да звучи).Първоначално публикувано от КрИс
И аз. - По-тежкото значи има по-хубав траф най-малкото.Първоначално публикувано от Wise
PoV имат готини захранвания, но и аз бих избрал Фортрон.
А и W/PFC звучи доста добре...
Пред мен стои едно FSP280-60PNA-I(PF) - просто си има всичко........
Днес за пръв път видях два издути кондензатора в захраващ блок Fortron. Купен е като част от цяла кутия от Асбис, а самия компютър не е гасен в продължение на три години (обикновен счетоводен компютър, на който се е работило както на място в офиса, така и от разстояние вечерно време и по празници).
Та днес през нощта е спирал тока и компютъра не щеше да запали сутринта - едно неприятно цък-цък от хард диска доста ни притесни, но както се оказа впоследствие проблема беше в лошите напрежения идващи от захранващия блок. Сменихме го с друг чисто новичък Фортрон (купен от Крис преди месец).
До момента бях готов да се кълна в качеството на тая марка и никога досега не си давах зор да свалям капака на такива захранвания и да поглеждам за издути кондензатори, ама сега вече ще имам едно наум.
Ако не ме домързи, в понеделник ще пусна две-три снимки на точния модел и проблемните два кондезатора.
ПП. Това с издутите кондензатори не променя мнението ми, че захранванията Фортрон са едни от най-добрите на нашия пазар, като съотношение качество/цена.
От 2 г насам сменям кондензатори и на Фортрони, даже и на скъпите модели.
По интересното е че като ги сменя - то продължава да работи яко.
Принципно досега само един и същ кондензатор ми се е налагало да сменям - 3300mF/16V - Точно до трафоввете е .
с Нашите колебания в тока и опитите на Е-ОН, ЧЕЗ, Е-ВН , да минем на 110V стандарт , нищо не ме учудва вече.