Здравейте, понеже въпроса ми касае и видео картите и дъната, пуснах темата в общия хардуерен форум.
За какво става въпрос: имам едно старо дънце(пръчка), на фалиралата вече компания EPOX-nForce 4, произведено през далечната 2004г. и видео карта GF9800GT на point of view DDR3-от 2008г.(има допълнителен 6 пинов молекс за захранване, харчи 105В по спесификация), захранването е стар Фортрон - 350В(и според по-светнати приятели би трябвало да запали), сега като я сложа на дъното нямам никакъв успех, компа тръгва, всички вентилатори въртят(включително този на видеото) ама ц-черен екран, при условие че дъното си има стандартен PCI-E слот и картата си влиза, както си му е реда, какъв според вас би могъл да бъде проблема, аз след 2 дена чудене стигнах до следното:
1.350В от Фортрона идват малко и би трябвало повече за да запали и картата (малко съмнително, защото другите параметри са си старички и обикновени - не харчат много)
2.Несъвместимост между дъното и видекартата (на биос-но ниво), което за съжаление ми се струва по-вероятно
Приемам всякакви съвети от отзовалите се че компа е на жена ми която е в майчинство и трябва да се забавлява с нещо
п.п. забравих да кажа че машинката до скоро беше със GF6600-чист, DDR2 на 256Мб и с него нямаше проблеми..до скоро