Успях отново да инсталирам но пак ми дава същия надпис "HP devices have been detected".Предложение какво да правя?
Успях отново да инсталирам но пак ми дава същия надпис "HP devices have been detected".Предложение какво да правя?
Преди време съм срещал подобни проблеми с USB-принтери
Някъде се е оказвало, че USB-кабела е менте и е дефектен, друг път проблема е бил в спесифични дънни платки и други.
Та,
Първо виж с друг USB-кабел
Второ, ако не те е страх, влез в Control Panel/System/Hardware/Device Manager
(Или пък ако ти е по-лесно - десен бутон върху My Computer --> Properties --> Device Manager)
Там намери "USB serial bus controlers" и изтрий всичко вътре. Също, прегледай дали някъде по-нагоре не ти се мотка някой принтер HP с жълт въпросителен и ако има такъв то изтрий го и него.
После
- махни USB кабела
- рестартирай компютъра и изчакай да приключи с разпознаването на USB-хардуера
- мушни обратно USB-кабела, желателно в друг USB-порт
Благодаря, че ми отговори!
Кабела е къс 1,5 м разбира се все пак може и от него да е проблема, знам ли!
Беше ме страх да пипам, до едно време, но като няма кой да ми помогне
Инсталирах една програма Driver Max,тя ми показа точно кои драйвери не работят.Имаше и уиндоуски такива-за декстопа например драйвер?!На драверите на принтера ми дава This driver is not digitally signet-какво ще рече това обаче? Но пък няма как само тях да изтегля.
Може пак да опитам да изтрия и да инсталирам всичко на ново-като си изтегля от сайта на HP информацията.
В дивайс мениджъра там където е принтера светят жълти въпросителни.Опивам се да реинсталира драйвърите,но инсталацията прекъсва защото файловете has not passed Windows Logo testing to veryfy its compatibility whth Widows XP или нещо подоно което ми е доста неразбираемо.Мъглата става пълна ....
Общо взето, след като вече са инсталирани подходящите драйвери (и са работили) не се налага да се преинсталират отново и отново. В смисъл, те са си там в Windows и той при нужда може да си ги ползва.
В твоята ситуация щях да опитам следното:
1. Пробвам с друг USB-кабел закачен на друг USB-порт
Ако няма ефект, то
2. Откачам USB-кабела, изтривам в Device Manager всички принтери HP с жълта въпросителна. След това включвам USB-кабела и чакам да се разпознае принтера
Ако пак няма ефект, то
3. Откачам USB-кабела, изтривам в Device Manager всички принтери HP с жълта въпросителна. Изтривам в Device Manager още и всичко в "USB serial bus controlers", така че да остане празно и самото то да изчезне (ако мишката или клавиатурата са USB, то те ще спрат да работят, временно де). Рестартирам компютъра. Изчаквам да се разпознаят USB-контролерите и портовете. И евентуално и мишката и клавиатурата. Включвам кабела на принтера и чакам да се разпознае.
Ако и това няма ефект
4. Занасям принтера при друг компютър (или пък донасям лаптопа на някой приятел) и проверявам дали принтера ще работи с този друг компютър. Естествено, на другия компютър ще трябва да се инсталират драйвери.
Ако работи - значи проблема е в нашия компютър. Ако не работи - значи проблема е в принтера. Съответно според това какво ще установим, продължаваме да мислим какво да направим.
Не се притеснявай чак толкоз, че драйверите не са digitaly signed. По правило си работят, вероятно разработчиците са спестили купчина пари за издаването на съответния сертификат.
Там е работата,че още при инсталацията на диска на HP идва момент, в който ми казва да включа USB-то,аз го правя.
След това инсталацията продължава уж нормално, но после спира,търси драйвери като ги намери (в инсталационния диск) започва да ги прехвърля и спира защото не били digitaly signed
Днес пак си поиграх с деинсталиране и отново инсталиране на диска на принтера. След това пробвах и изтеглих софтуера за HP-то от сайта им. Но резултата беше същия. Чрез програмата, за която писах- Driver Max също изтеглих и инсталирах само повредените драйвери,но не може да ги инсталира защото както писах са digitaly signed.
Няколко пъти сменях и USB-портовете. Купих нов кабел.Точка 3 много страшна ми се видя и ако не ми работят мишка и клавиатура съвсем да се забатача) Точка 4 ще я пробвам съвсем скоро.
Имам едни много големи помагачи вкъщи-децата ми и като седнат на PC-то ги надробяват едни
Как така спира защото не били digitaly signed ?
Би трябвало да "не спира", а само "да предупреждава" че не са. И съответно имаш опцията дали да продължиш или не (някакъв бутон "Continue Anyway" трябва да има в предупреждението).
И съответно ти продължаваш.
Така си е,но това "Continue Anyway" продължава до безкрай и аз да си призная НИКОГА не съм го изчаквала само да си спре.
Кой е този момент??? Прехвърчат едни листчета и все едно никога няма да спрат
Що не пробваш да поцъкаш малко повече пъти върху "Continue Anyway" !?
Ех, ако станат повече от 30, откажи се.
Направи оная стъпка 3. преди инсталацията на драйверите
"... 3. Откачам USB-кабела, изтривам в Device Manager всички принтери HP с жълта въпросителна. Изтривам в Device Manager още и всичко в "USB serial bus controlers", така че да остане празно и самото то да изчезне (ако мишката или клавиатурата са USB, то те ще спрат да работят, временно де). Рестартирам компютъра. Изчаквам да се разпознаят USB-контролерите и портовете. И евентуално и мишката и клавиатурата. Включвам кабела на принтера и чакам да се разпознае...."
Без последната част
"...Включвам кабела на принтера и чакам да се разпознае...."