Ама не си съвсем прав, ше знаеш! ) За процесорите и аз очаквах Mac-ът да е доста по-бърз заради архитектурата си и може би за някои неща е така (справка the_shaman). Това обаче не бива да е голям повод за радост по две причини. Първо излиза, че Intel са много по-напред в MHz-ите и вероятно в момента като цяло са по-бързи (справка пак the_shaman). И второ, което е по-важно, общата скорост зависи не по-малко и от софтуера, а тук "миризливата" ОС на MS за зло или добро като че ли се справя по-добре. Отделно стои въпросът че независимо коя ОС ти харесва най-много, за Win се пишат много повече неща и докато на РС с Win можеш да си сложиш и Linux, на Мас-а изборът ти е безкрайно ограничен!
mi te intel triabva da sa napred s MHz-ite 6toto s taia arhitektura baia 6e se zatla4at ne6tata ina4e ;o) 6toto da nablaska6 edin CISC-processor s RISC instruktsii i da si misli6 4e si go prevarnal v RISC-processor ne e mnogo uda4no... edno ne6to kolkoto po-slojno se pravi, tolkova pove4e se sbugiasva. osventova pompeneto na RISC-instruktsiite v CISC arhiterktura iziskva i mnogo pove4e tranzistori i ottam po-goliamo zahranvane, a ottam se stiga i do ALPHA PAL 8045 i ot sorta ;o)da si vijdal naprimer G4 s ventilator? tam processornite platki sa s edin radiator otgore i rabotata zaspiva. a 6to se otnasia do MHz-ite - edno e da buta6 s 1GHz, da re4em, po 32 bitova 6ina, a drugo e po 64-bitova...
otnosno programnoto osiguriavane za Win- tam spor niama. nikoga ne sam i pomislial da sporia po toia vapros. oba4e skoro 6te doide vremeto, 80% ot produktite za win. 6te imat analog i za Linux. tova si e neizbejno ;o)
Отделно стои въпросът че независимо коя ОС ти харесва най-много, за Win се пишат много повече неща и докато на РС с Win можеш да си сложиш и Linux, на Мас-а изборът ти е безкрайно ограничен!
Да не говорим за това, че самият MacOSX е една комбинация от Unix и Desktop OS ! Имаш си Developer Tools и няма проблеми за портване на програми към него - като например gimp !
Колкото до това, че за Windows имало много повече програми от тези за MacOSX !!
Определено е така. Съгласен съм ! :-)
Но.... за мен е важно, че това, което ми трябва го има за MacOSX и върви добре.
На теб какво ти дреме вътрешната архитектура на процесора като краен потребител? Иначе всички разбрахме че си прочел туй-онуй за CPU-та )
the_shaman:
So ****in' what като не можеш да си сложиш най-разпространената ОС за която това, което ползваш почти сигурно е по-добре написано? Developer Tools не ми ги хвали - всеки ден ги ползвам и са написани в час по трудово!
А бтв това че МacOSX-ът е сбирщайн от кодове трябва да ти кажа че хич не е хубаво
sled kato to4no vatre6nata arhitektura e edin ot glavnite faktori za proizvoditelnost, kakvo li mi dreme, kak misli6? ;o) radvam se 4e si razbral 4e sam popro4el tui-onui. ti danebi da si si go implantiral u glavata? )
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">80% ot produktite za win. 6te imat analog i za Linux. tova si e neizbejno ;o)
Аналог не оправя нещата! Трябва същата програма да има версия за Linux и OS X. До този момент тези операционни системи ще си седят в долната ниша на пазара и ще се ползват само от ентусиасти или топ-специалисти в дадена сфера.
Аналог не оправя нещата! Трябва същата програма да има версия за Linux и OS X. До този момент тези операционни системи ще си седят в долната ниша на пазара и ще се ползват само от ентусиасти или топ-специалисти в дадена сфера.
DeathKnight, mersi za popravkata. To4no tova imah vpredvid (ne analog ami versia).
Shamaneeeee, blaze ti brat... super mazni4ka OS... e, to i KDE-to gi dokarva podobni ama mi e merak da se po4ovarkam iz edna MacOS (ili kakto to4no se vodi, da prosti6 nevejestvoto mi) ;o)
The_Shaman - това беше насочено повече към Linux но щом и ти се ръгаш....
Емулатор ли виждам .. за Windows, МЕХЕХХЕХХЕХЕХ, я не ставай смешен.. бас ловя че под този емулатор нищо няма да тръгне, или дори да тръгне ще върви с някакви трагични темпове(искам да ми пуснеш Morrowind под него []) . Оооо сега виждам това е емулатор за 98/95, за XP или 2000 има ли?
Съжалявам, че се ръгам във форума ти, но въпроса беше съвсем ясно поставен :
Трябва същата програма да има версия за Linux и OS X. До този момент тези операционни системи ще си седят в долната ниша на пазара и ще се ползват само от ентусиасти или топ-специалисти в дадена сфера.
Това, което исках да ти покажа е, че СЪЩИТЕ програми ИМАТ версия за MacOSX !
Отново искам да подчертая, че предназначенитето на този емулатор е не да замени PC, а да имаш възможност да стартираш програма, която е за PC върху МАК-а. Нещо от което аз например нямам нужда, защото ВСИЧКО, което ми трябва го има за MacOSX !
Колкото до игрите. Прав си, че не всички игри имат версии за МАК ! Но пък този, които има пари за МАК може да си позволи, ако му се играе да си купи PS2, xBox или нещо подобно :-)