Здравейте, искам да започна да ъпгрейвам съществуващия си компютър с цел да го обновя напълно, но да имам действащ компютър междувременно. За момента нямам средства просто да си купя нов, затова ще използвам част от съществуващите части и ще го ъпгрейвам постепенно. В момента компютърът е с дъно Gigabyte GA-EP35C-DS3R, RAM 4 GB DDRII, процесор C2Duo E8400 на 3 GHz, видео карта GeForce 9600GSO, хард диск 320 GB Hitachi, външна аудио карта Creative и захранване Fortron 420W. Мисля да започна ъпгрейда с кутията, захранването и видео картата. Конфигурацията е закупувана от Мост и част от частите са в гаранция, така че мисля да закупя новите части пак от Мост и да минат през техния сервиз, защото иначе бих загубил гаранцията.
Бюджетът ми е 800 лв. За тях искам да купя добро марково захранване, примерно докъм 800 вата (или колкото е възможно), тиха и добре вентилирана кутия (по възможност с повече изходи/карт-рийдъри и т.н.) и видео карта. Може ли да ми препоръчате наистина изпитани части в по-горния бюджет?
Казвайки Мост Компютърс, това не е определящо, ако имате предложения особено за кутия и захранване от някъде другаде, отворен съм за предложения. Настоящата ми кутия грее много при натоварване на видео картата особено и картата прегрява (лятно време), а и е много шумна!
Затова основният ми критерий при избор на кутия, захранване и видеокарта е ТИШИНА и ДОБРО ОХЛАЖДАНЕ!
Благодаря на всички предварително!