Здравейте. За много години на всички потребители Имам няколко въпроса, които леко ме тревожат. Имам dell xps 1645 на 1 година е и нищо, че дадох една камара пари за него пак имах доста проблеми.
1. Имам притеснения относно дисплея ми. При зареждане на windows 7 за 1-2 сек. на края се виждат едни такива леки трептящи ленти на картината, които не ги виждам никъде другаде. Това може и да е от версията, която ползвам не знам. Защото предишната версия, с която бях пък при зареждане виждах няколко цветни (бели ли какви бяха не помня) в горният ляв ъгъл. Ама сега май ги няма. Второто, което е свързано с дисплея и което не може да е софтуерно май, е че когато екрана изгасне след определено време, в най-долната му част не е напълно "черен" в смисъл вижда се по светло малко, не е като да е напълно черен дисплей. И така като го погледна по от висок ъгъл се вижда май малко по-силно този "ефект". Стои леко светло синкаво такова... Не знам това дали не са някакви лоши начални признаци или са просто бели кахъри? Вие какво мислите?
1.1 И малко отделно от темата дали е вредно за лаптопа да стои точно до усилвателят ми, който изобщо не е малък...? Най-вече го свързвам с вреда за дисплея, защото преди доста години, си прецаках монитора, като имах включен точно до него "адаптер за интернет" (подсилващ сигнала).
2. Вторият ми проблем, е че ми беше изгорял единият говорител, имах много проблеми със сервиза, който ползвах на dell в София и който не го препоръчвам на никого! Намира се срещи хотел Метрополитан на Цариградско шосе в една зелена сграда! Но това как да е минало е вече... само че в момента имам чувството, че отново на някои песни се чува лек странен звук, който не е от песента. Може би е някакво мое вманиачаване, но бих бил спокоен, ако някой от вас ми даде, съвет как да си ги тествам в домашни условия говорителите ми, за да разбера дали наистина си свирят нормално. Примерно с някакъв специален софтуер или специални .mp3 - ки, които са предназначени за тази цел... които пускат един след друг определени честоти или нещо такова. Защото при песните е трудно да се разбере дали се чува някакъв звук (като изпръщяване) или си е нещо от самата песен.
Дано има хора в форума, които ще могат да ми помогнат и дадат съвети. Благодаря ви предварително.