В последно време ми се наложи да използвам флопи, но Windows-a не го открива, направил съм настройките в биоса, кабела ми е здрав и правилно сложен, но пак нищо не става, помогнете моля.
В последно време ми се наложи да използвам флопи, но Windows-a не го открива, направил съм настройките в биоса, кабела ми е здрав и правилно сложен, но пак нищо не става, помогнете моля.
ами тогава остава самото флопи да е сдало багажа
ти сигурен ли си, че здраво? лампичката светва ли?
ами като обърна кабела да, плюс това съм събрал 5-6 флопита в къщи и никое не тръгва ;д може ли нещо от самия компютър да е проблема
да, свети постоянно и отново никаква реакция, дори не излиза в my computer
ако в биоса имаш разрешено флопи, то и да не закачиш ще ти го показва като налично устройство А:, Пробвай да напишеш а: дали в екплорера или промпта да видиш какво ще се случи.
колко извода има кабела 2 или 3 - имаше някакъв номер с тия кабели ако е само едно трябваше да е на определен за да тръгне.
Резултатът е: The system cannot find the drive specified
Когато включа компа заедно с другите устроиства (четец за карти, CD у-во) ми изписва и Drive A 3.5 in ,но в уиндоус не се появява
П.С кабела ми е с 2 извода ето такъв:
виж усуканите жици.
разрови скрапта може да изкочи друга жица и да стане - но не гарантирам.
http://disk2fdi.joguin.com/CABLEIMG/CABLE1.JPG
Дъното ти случайно да е марка ASUS? И да е сравнително старичко?
те по принцип жиците са си усукани , а скрапта не искам да го бутам щото там много и не разбирам , май накрая трябва да купя едно флопи с usb дъното ми е Winfast на Foxconn мисля че беше, а компа е купуван през 2007-ма
Щом свети постоянно значи кабела е обърнат и няма как да тръгне . Извади кабела от флопито и го сложи както трябва. Усуканите жици служат само за едно - да може да бутне флопито ОС ( отдавна не се ползва, защото е заложено в биос от много време. )
Знам за това, в момента кабела си е както трябва, но пак не тръгва и като сложа дискета не светва