Как да спра РС да пеунка и дрънка флопито при стартиране.
Направо си дрънка флопито, не стържи .
10х предварително.
А въобще може ли ?
Как да спра РС да пеунка и дрънка флопито при стартиране.
Направо си дрънка флопито, не стържи .
10х предварително.
А въобще може ли ?
В BIOS, General Options има опция - "Boot Up Floppy Seek" или нещо подобно. Изключи я.
<font color="blue">--- offtopic ---
В кой речник мога да намеря значението на думата "пеунка" ?
--- offtopic ---</font id="blue">
/offtopic
Shakedown, благодаря ти човече, че така ме развесели с този пост. Много се смях[:D][][][:D][:D]
То това дето "пеунка", ако правилно съм разбрал значението на думата, не е от флопито.
И да спреш boot-ването от флопито, пак ще прави един път "пеуенк" преди да тества паметта.
А за дрънченето ... кофти.
На колко време ти е флопито?
Моя освен да "пеунква" и ми говори.
Мазна тайванка обяснява, че power-on self test-а е минал успешно и сега може да си зареди операционната система.
Измишльотина на ASUS, какво да се прави?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И да спреш boot-ването от флопито, пащ прави един път "пеуенк" преди да тества паметта.
<div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Malone, ако човека не е с AWARD BIOS(той трябва да бипне 1 път), а например с AMI-BIOS - мислиш ли, че трябва да му "пеунква" ???
А това "пеунк" "пиунк" ли е?[:D]
Не знам smarty, ти ще кажеш ...
Нямам опит с AMI. Не съм имал машина с такъв BIOS. Или поне не помня.
[:D]
ами скивай тук :
http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html
търсил съм го като луд едно дъно като не искаше да запали, белким каже къв му е пр.
Не ве хора .... .
Флопито си стърже,а въпросът е.
Как да го спра, не да го изкюча от захранването или от биос-а.
Та за тва пеункане, може ли също да се спре.
Благодаря ви.
@Smarty
Бравос, то направо като дискотека e този BIOS.
@Shakedown
Ти пак не разбра брейкар ...
Няма да го изключваш, а ще изключиш да boot-ва от floppy от BIOS.
И няма да ти стърже в началото.
За "пеунк-а" в началото ... не знам ...
Какъв ти е BIOS-а?
Абе, я се дръж малко по-сериозно и обясни какъв ти е проблема! Какво е това "пеункане" и кое стържене на флопито искаш да спреш? Нормално си е, ако "Boot Up Floppy Seek" ти е включено, да има кратък стържещ звук, ако във флопито няма дискета. Нормално е също и да има еднократно изписукване при стартиране (по-горе стана въпрос за това), което значи, че всичко е наред - между другото, ако има по-дълги и периодично повтарящи се писукания, значи имаш проблем с паметта, и т.н. - някъде в интернета имаше обяснения за звуковите сигнали при различните дъна/BIOS-и, но не ми се търси сега.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="blue">--- offtopic ---
В кой речник мога да намеря значението на думата "пеунка" ?
--- offtopic ---</font id="blue">
<div align="right">оргинално мнение на Slero</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<off>
</topic>
[:D][8D][^][:D][]
BTW тази дума в речника е нова и е добавена в платената версия SA Dictionary 2003, както и някои други. Но за такива думи просто няма смисъл да си правите upgrade. SА Dict 2002 Pro е достатъчен. За всичко останало Dockera може да Ви помага
Пак ли няма кои да ми отговори.