Здравейте на всички.
Доста се двоумях къде точно да създам тази тема, дали в раздела за домашно кино или тук в "Общ хардуер".
Ако вече има такава тема, моля да ме извините за дублирането и да ми я посочите.
Какъв е казуса.
Разполагам в къщи с някакъв Samsung DVD player, в момента не мога да ви напиша модела защото не е пред мен. Имам го поне от 8-9 години.
Пиша това за да поясня, че не е някакъв последен писък на технологиите.
Поддържа 5.1 звук, беше си в комплект с говорителите.
По ред причини не ползвам оптиката му, отдавна е тотално замърсена и нямам намерение да я обслужвам.
На задната страна има два аудио входа [2 чифта чинчове], скарт [Euro] букса и оптичен [изход най вероятно].
Имам и настолен компютър, като дънната платка е Gygabyte GA-H55M-D2H
Драйверът на звуковата карта [вградена] поддържа 5.1 и 7.1 звук.
Какъв е въпроса ми.
Понеже реших, че вместо да събира прах в хола, е по добре да използвам съраунд възможностите му, като го включа в настолния компютър.
Идеята по-скоро беше на сина ми. Според него, ще е значително по продуктивен в "убийствата" в CS, ако чува откъде "тропа" врага му.
Явно начина ми на свързване е бил неудачен, понеже звука беше далеч от съраунда, поне по теста на звуковата карта. Свирят си само две колони. А вградения тест на DVD-то показва, че работят всички говорители.
Свързах ги по следният начин:
Имам кабел [3.5 стерео към два чинча].
Стереото в аудио изхода на звуковата карта, чинчовете в DVD-то.
Резултата беше плачевен.
Има ли начин да свържа директно говорителите [ляв преден, среден, десен преден, ляв заден, десен заден и субуфър] и ако може, как трябва да ги подготвя и къде да ги включа.
Схемата ми на компютъра и съответните означения са следните:
Благодаря предварително на всички и весел уикенд.