Здравейте на всички!Имам 3 харда сийгейт баракуди320гб. 7200.10 с АТА интерфейси /широката букса/.Ползвах ги 6 месеца и после ги свалих и си сложих Сата дискове.Трите диска ги свалих работещи.Сега след година реших да ги добавя към домашните компютри отново,и те са 3 компа на брой.Сложих единия на първия комп с дъно Асрок,разпозна го и си тръгна всичко ок.Слагам втория на втория комп с дъно Асус p5ld2 и спек на системата,не зарежда Уина.В този комп имам два харда 250гб сийгейт сата/на него е уина/,320гб сийгейт сата.Като добавих третия 320гб ата и стартирах биоса там се виждат само два харда каквото и да променям това дъно не вижда повече от два харда.Както и да е стартирах Уина и гледам че харда който добавих се видя,обаче този който си беше вътре 320гб-товия Сата изчезна.Свалих изчезналия хард,които си работеше без грешка и го монтирах във външна кутия.Свързах го да видя какво става.Диска не се показва.Започнах с програми от нета да го пробвам/Acronis Disk Director,HDDLLF/Диска се виждаше като 2терабайтов.Каквото и да му направих си беше 2тб и не искаше да се форматира,оразмерява нищо.Бях го отписал обаче като ходих за едни части в един сервиз казах за какъв диск става въпрос и им го занесох и ми го оправиха.Значи проблема ми е че,сега пробвах третия Сийгейт320 АТА да го монтирам във външна кутия и като го включих се показа незаделено пространство и го форматирах.После видях че пространството което се е получило е 127гб. къде са другите гб. до 320?Пак с програмите го гледах разпознават го като 320гб. обаче каквито и действия да предприема дискът пак се форматира като 127гб. използваеми.Не си заслужава да ходя до сервиза пак щото за тез пари дет ми взеха ще си взема друг диск втора ръка.Ако някой е наясно защо става така да помага.Същото се получи и с една карта памет 4гб. при флашване на телефон който заби сега е 30гб-това и не се форматира и дава съобщения,че е защитена от презапис.Много дълго стана ама никъде не мога да намеря теми с такива проблеми и трябваше да ги опиша.Ако някой знае на какво се дължи това хардовете да си променят реалните параметрите да сподели.Поздрави!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1338160320[/time]_________________________________________________
След формат става 128гб.
Много се извинявам обърках раздела май!