Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Как да си направим УВ Неон за PCто.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Тъй като не продават никъде UV лампи за ПЦто, аз си намерих УВ неон, лошото е обаче че е на 220волта. Питах момчетата в магазина и те ми предложиха 2 Варианта:

1. с дифузьор който преобразува тока, лошото е обаче, че тая машинка има адски силно магнитно поле и ще се ебава с ПЦто. Поради тая причина, тая машинка требе да я държа на вън от кутията и става вече грозно заради излизащите кабели.

2. С някаква електроника, обаче те не знаят от къде се купува. Посъветваха ме, в магазините за автоаксесоари имало такива кирии, за да си слагаш УВ лама в колата. До сега обаче не съм намерил

Та това знам до сега, дайте някакви съвети ако се сещате Вие

Искам да питам също, ако някой има лампа в кутията, да ми каже на какъв принцип работи, има ли си тя самата някакви приспособления, от едната или от двете страни се свързва, абе малко повече инфо.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2002

Ами просто

1.взимаш няколко кондензатора и резистора и си правиш нещо като прост дросел.

2. прецакваш една енергоспестяваща лампа и си ползваш 220в.

3. Правиш си един инвертор/ конвертор 12-----220 но той дава доста смущения ( хармоници ) по 12в трасето и ще си скапеш РС.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2001

Купи си дросел и стартер за 3 лева.

5. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Ами точно в дросела е проблема, щото прави мноо мощно магнитно поле и мисля, че ще се ебава PCто.

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Боже....като гледам кви глупости съветвате човека..ако ви чуе доцент Табаков по

силова електроника ше лудне

някой от вас на знае какво ше предизвика тоя дросел със ПСто????Да не говорим за инвертова на У,дето ба4ка по метода на първия хармоник...УЖАС...момчета!!!не давайте съвети за които грам идея нямате,че току виж кайсията тръгнал да ги слага тия неща.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Кайсо, слушай какво ти казва 1115. Има идея като моята - не трябва да преобразуваш 12 - 220, използвай

готовото 220 V напрежение от захранването Като си тръгнал да мод-ваш, ще се модва наред. Проблема е

как да пуснеш неонката на 220 в. - единия начин е ако използваш готов електронен стартер от енергоспестяваща

лампа, работеща на 220, а другия начин е ти сам да си направиш.

http://www.mladkonstruktor.bg/lumi.htm - ето един линк за това

П.С. Аз просто поясних 1115 []

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by wireman

http://www.mladkonstruktor.bg/lumi.htm - ето един линк за това

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Аз това го има направено вкъщи точно за ултравиолетова лампа. Бачка безгрешка и лампата всетва веднага. Схемата по същество представлява умножител на напрежение. Платка за това чудо по принцип може да се купи от млад конструктор от Варна.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Платка за това чудо по принцип може да се купи от млад конструктор от Варна.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

А може и без платка []

11. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Чакайте, чакай те малко

Аз съм икономист човек бреее, направо ма хвърлихте в тъч тука

Трябва ми точно обяснение, какво требе да си купя и как да го свържа, като за малко дето pls. )

Аз искам обаче, да мога да си я пускам и спирам когато аз искам, тоест да си има някакъв прекъсвач и да съм сигурен, че няма да има някакви магнитни смущения към PCто

Това е.

P.S. Юли, абе къде се намира тоя "Млад Конструктор" бре ???

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Чакайте, чакай те малко

Аз съм икономист човек бреее, <div align="right">оргинално мнение на Kayso</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Абе, икономисте, как стигна до тоя вездесъщ извод, че няма никъде лампи за компютри?

Или ти не искаш цветна, ами ултравиолетова? Ми.......... за чий?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Kayso

P.S. Юли, абе къде се намира тоя "Млад Конструктор" бре ???

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Aми преди бяха във на втория етаж първата врата от ляво на печатницата. Незнам дали още са там.

http://www.mladkonstruktor.bg/

14.  

15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Значи моя е готов вече, свети супер и предава невероятен вид на платките, снимки по нататък

Как става:

1. Малка платка от неонова лампа за акумулатор на кола - от OMV за 10.50 лева.

2. 8Вата УВ неон (2.60 обикновен, 16 лева от яките)

3. Към плюса на платката запоявате 2 Ома съпротивление, за да намали малко тока, защото захранването на PCто и идва малко нанагоре. Цялото нещо го слагате в малка кутиика, без значение каква с цел изолаця (задължителна в случа)

4. Запоявате двата края на на лампата към плюса и минуса излизащи от платката, влизащи в 12Волта на ПЦто и към масата и светва

Цената я разбрахте, става с всякакъв вид лампа стига да си намерите желания цвят, това е

16. Member
    Тук е от
    Apr 2002

<font color="blue">offtopic</font id="blue">Слагай му т'ва нещо патент и почвай да го продаваш!!![:D][]<font color="blue">offtopic</font id="blue">

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Чакаме снимки, много ми е интересно Особено ако изрисуваш схемите с UV резистентени маркери ще стане яко

18. Тук е от
    Jan 2001

www.sunnycomputers.biz

има готови неонови лампи за компютри и зветни вентилатори със няколко светодиода

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как от cd-rom да направим dvd-rom
    От ivanxxx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 29-11-10, 15:34
  2. PCто ми гасне
    От SET_time във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 28-06-04, 17:32
  3. Кормилце за PCто - какво най-добро в БГ :)
    От Kayso във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 28-06-04, 03:17
  4. Как да си направим WEB страница?
    От JOJO във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 11-04-04, 21:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе