Здравейте, проблемът ми е следният:
От време на време (средно около 1 път на 2 дни) компютърът ми забива и като му дам рестарт се изключва, после като пробвам да го включа не става. Изключвам го от контакта (UPSa) за 2-3мин и като го включа е ОК, ако го изключа за по-кратко време (1-2мин) и натисна копчето за включване винтилаторите завъртат, лампичките светват и след около 1-2 сек. изгасва отново.
Обадих се на фирмата, от която съм го купил преди около 3год. и човека ми каза да проверя за издути кондензатори на дъното. Имаше 3 такива и той ги смени, проблемът обаче остана!
Понакога гасне след рестарт независимо какъв и ктрл. алт. дел., и с копчето на компютъра, и след рестарт от старт менюто. Веднъж го рестартнах (Start menu, restart) и когато тръгна да зарежда системата, просто на черен екран мигаше едно долно тире " _ ". Натиснах рестарт и РСто загасна, изключих от захранване за 1час, включих и тръгна... Веднъж го заварих изключен, явно сам е загаснал, не е ясно как.
Веднъж като го включих още в самото начало на екрана се получи "черга", но като се включи буут мениджъра нататък вече нямаше проблеми. Това е ставало само вендъж.
РСто ми е: дъно ABIT KT7, AMD Athlon 850 MHz, GeForce 4 (сменена наскоро), 512 SDRAM (сменен наскоро), HD Maxtor 40GB, Windows 98/ME преди имах и линукс Mandrakе, сега чат пат пускам Knoppix, на единия Win съм с NAV 2003, а на другия с NAV 2004.
(Проблемите са още от преди да сменя рама и видеокартата.)
Ако някой има идея на какво могат да се дължат проблемите ще му бъда много благодарен.