Китайци са. Делят един и същ собственик и заводи в Китай с Lexmark. Машините от този клас на Lexmark от този клас са много надеждни.Защо са толкова евтини. Китайското правителство субсидира износа на такива изделия.
Lexmark сега се ориентира към УПУ(управление на печатните услуги), изглежда Pantum е оставен да заеми нишата за продажба на принтери на крайни клиенти.
Остава препоръчителен месечен обем от 200 до 3000 стр.?
Да. Реално за малките деца принтираме контролни и разни други неща така, че 2000/3000 максимум на месец ще е.
Този който го посочих на Epson - EcoTank L6290 дали е окей и ще върши достатъчно добра работа?
Или има и по-добри решения?
Все ми се струва ,че за EcoTank L6290 2000-3000 л/ месец му са прекалено много. В страницата им нали пише ,че началното мастило (14 000 черно-бели и 5 200 цветни страници) е за до 3 години.
Така е.
Тук даже Epson са рейтнали Ecotank за месечни обеми от 100-400л.----> BUSINESS PRINTING SOLUTIONS
Ecotank 2720 го ползваме вече 3та година, единствните недостатъци са липсата на ADF и автоматичен дуплекс и е малко бавен. Монтира му се бутилка за отпадното мастило отвън, самопочиства се без проблеми, няма чипове, мастилото е евтино, всеки месец копира хиляди страници без проблеми, жена ми е учителка. Въобще няма проблем с хиляда страници на месец. Само мастило да има, то хартията е по-скъпа от мастилото с него. Даже напротив, ако не се ползва редовно, се спича и трябва да се чисти.
Този пост е редактиран от unbekannt; 16-02-24 в 16:10.
Моля за препоръка, принтерът няма да се използва много често, ако се наложи някой документ да се сканира / отпечата, тук таме някоя снимка и нещо цветно за детето. Бюджета ми е около 300лв, ще се радвам да може да издържи няколко години и да не ми прави проблеми на 3тото принтиране .. а и да не са му скъпи мастилата .
Предварително благодаря
Може да използваш някой от така наречени принтери на HP с инстантно мастило.
Да купиш МФУ за 80-100 лв. като HP DeskJet 2710e All-in-One Printer или HP DeskJet 2721e All-in-One Printer
При цялото ми уважение - мастиленоструен принтер за ползване 1-2 пъти в месеца е странно като препоръка.
Най-малкото мастилото ще е изсъхнало в дюзата/-те.
Ама този бюджет и цветно принтиране са несъвместими понятия за нов принтер.
Освен нещо 2У laser, но нямам представа от цените им в момента.
Ако ще е мастилно-струен със скенер, то някакъв brother. Там всичко е най-евтино, мастилата са в едни шишенца, доливаш. В офиса взехме такъв, няма запушвания вече 2г, а почти не се печата цветно.
Xerox ще купи Lexmark.
Xerox to Acquire Lexmark