Отговор: Питане-ьпдейт или ново по-мощно ПС
До кьде стигнах с Лекия/ъп/ по-ваши препорьки и да не набутвам сума в стара и остарела конфигурация.
Ето това е за момента,което е порьчано и се очаква да Освежи настоящата ми конфигуражия..очаквам вашите мнения и препорьки за монтажа ИМ:scared:ако мога сам,за преисталация си трябва човек и с какьв Уин и версия.
-http://ark.intel.com/products/36463/Intel-Core2-Duo-Processor-E7300-3M-Cache-2_66-GHz-1066-MHz-FSB
-1 плочка Рам- 2Gb-800Mhz /a data/
Памета, настоящата е-/pq 1/ PC2 6400-1,8v, 6400mb, 240 pin
Тази новата в Гугьл, ми показа че е сьс сьщите параметри ,като старата ми И ще може ли да работи в Двуканален режим и как да е вкл.
В жьлтия слот до-другата ли...и как става това/ метод и начин/
1-За процесора не се наемам да го правя, Вижда ми се трудна операция и сигорно някакви настройки се правят А хабер си нямам за това.
2-Мога ли да ползвам, моето охлаждане за др-процесор:(
1. в същия по цвят слот, сама тръгва в двуканален, ако реши, че може, като първо и задължително условие е и старата ти да е 2Gb
2. смяната на процесора не е кой знае колко сложно нещо, ако внимаваш
3. да, можеш, стига да не забравиш да сложиш термопаста ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
1. в същия по цвят слот, сама тръгва в двуканален, ако реши, че може, като първо и задължително условие е и старата ти да е 2Gb
2. смяната на процесора не е кой знае колко сложно нещо, ако внимаваш
3. да, можеш, стига да не забравиш да сложиш термопаста ;)
1-Да слотовете са 2/жьлти/-гася компа и слагам новата/2гб/ в др-свободен. Ще трьгнат ли в двоен режим или, ще трябва някакви настройки да направя http://forum.napravisam.bg/forum/ima...n_confused.gif параметрите им гледах са еднакви...само дето старата е /1гб/.
И така ще бьде с 3гб/обща/ памет....:confused:
2-Процесора ..ако се наема да сменя сам http://forum.napravisam.bg/forum/ima.../icon_pray.gif след това ще трябва ли да направя настройки и/ какви, на кое/.Да не се обьркат нещата с компа при поставянето на новия.
3-Преисталацията след това ли да направя/техник/ с Уин 7/64бит/
4-Тьй,като процесора е с подобни дани/захранването му/ като на моя-питането ми е за Видеокарта с/хдми/ каква да бьде.../512мб-1гб/
-с пасивно охлаждане
-с охлаждане и какво
Нова такава или втора употреба.
За паметта вече ти казаха. Останалото ти ще го установиш като я монтираш. Понякога има проблеми но няма как да се установи предварително.
Биос се обновява преди смяната на процесора!
32 бит. а не 64 тъй като си само с 3ГБ а втория е по-тежък. И гледай да е Home Premium та да си спестиш излишни процеси.
Ако говорим за нисък клас карта на ниво вградено перката е излишен шум. Паметта е добре да е GD5.
Някоя 5770 за под 100 лв. например - http://obiavi.data.bg/single/517177/...n-hd-5770-flex
А нещо такова за гледане на ТВ по-ХДМИ.
1-http://olx.bg/nova-videokarta-ati-radeon-hd5450-1gb-ddr3-64-bit-dvi-i-hdmi-i61227940
или
2-http://olx.bg/video-karta-palit-gf210-512mb-i59385488
която може да ми пасне на сегашното захранване
1+2 няма как да тръгнат в двуканален режим
----------------------
"жертвай" 30 лв отгоре и вземи истински хубавата (макар и вече стара) карта, която ти предлага sunabouzu2
избраните от теб две са много куци
не знам доколко 30 лв са фактор за теб и дали все пак няма да искаш да пуснеш някоя игричка, но ако ти хрумне някога да се постреляш, с 5770 можеш да го направиш на по-ниска резолюция и с по-малко ефекти дори на нови заглавия, докато 5450 и 210 са от т.нар. "офис карти"
----------------------
настройки, свързани със смяната на процесора, не се правят
----------------------
ако windows-ът ти върви, няма нужда от преинсталация
ако има -> 32 битов 7 home premium
(забравих дали по-рано в темата не го обсъждахме това, но тя стана доста стара и не помня...)
с 5770 щото едни игри ще се играят . 460-а вече издиша , камо ли 5770
ще има далеч по-голям избор, отколкото би имал при 210 -> solitaire или minesweeper :))
Знам ли...и на старато /вградено видео/ си гледам на компа филми без да накьсват.
За гледане на ТВ сьм си инсталирал /ДЛНА/ и там нямам проблем, имам и андроид ТВ бокс/wifi/ и там положението е :thumbsup:
Просто си мисля, за нещо на пьрво време/евтино моите нужди/ и да е вьншна карта с/хдми/ и затова погледнах тия по-горе.
Не знам как ще бьде с вьншна карта положението ,и с колко по-добро от моето в момента.
5450 има хард. ускорение та с подходящ плеар като MPC-HC е идеална за 1080p.
Та щом е само за филми взимай я.
Брах ядове да подкарам ускорението с една стара Nvidia преди време. Смених една камара драйвери докато ми побеля косата.
Та принципно след осма серия се поддържа ама не бих ти препоръчал тая антика.
Edit: 19W та просто бучваш в слота някоя безвентилаторна да ти е тихо.
Цитат:
sunabouzu2
5450 има хард. ускорение та с подходящ плеар като MPC-HC е идеална за 1080p.
Та щом е само за филми взимай я.
Аха....нещо за което не знаех...а дали ще товари захранването ми.
Как да разбера дадена карта, колко Вата е...
Тази добра ли е..а и Гаранция-3г има
Видео карта MSI NVIDIA GeForce 210, 1024MB, DDR3, 64bit, HDMI, DVI, VGA - eMAG.bg
Какво като параметри да гледам на тия карти:)
На едно място пише
-слот- 2.0 на друго 2.1- Е....ли го кво значи и коя е за мен.
И неразбрах коя е 19ватова- 5450 или 210:scared:
5450 е по-добрата карта а параметри не те вълнуват. Слота е обратно съвместим и като цяло са на ниво съвременна вградена графика.
Разбирай че която и да сложиш ще пасне и няма проблем със захранването.
пс. Вземи си обнови биоса ако не си го направил понеже там може да има неприятни изненади. Другото не го мисли.
Сам, нада ли ще мога Колега. А и представа си нямам как става..и сега ли се прави на стария процесор или като монтиран Новия.
Знам,че с тоя BIOS-нещо се натиска,дават се отметки нещо-само сьм виждал да го правят при преинсталация.
Нещо програма ли има-която да стартирам и старият ми-да стаме по-нов.
Това ми показва на мен версията ми на BIOS
http://picbg.net/u/55089/59363/thumbs/780946_fr.bmp
Интересно ако не запали как ще го обновиш с новия? Биос се обновява при смяна на хардуер с по-нов. Демек преди смяната докато всичко работи.
Слага се най-новата версия. Само нея тя съдържа всичко необходимо от старите. Ако правилно съм ти разбрал дъното -
GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-S2L (rev. 1.0)
Никакви отметки и никакво пипане да не стане беля. Пуска се инсталация и се чака да завърши.
Има различни варианти но като гледам тук имаме стандартна инсталация под Windows та едва ли ще те затрудни.
Edit: Линка дето съм дал виждаш ли го? Виж че има няколко излезли след твоя. Слагай F10.
Цитат:
sunabouzu2
Интересно ако не запали как ще го обновиш с новия? Биос се обновява при смяна на хардуер с по-нов. Демек преди смяната докато всичко работи.
Слага се най-новата версия. Само нея тя съдържа всичко необходимо от старите. Ако правилно съм ти разбрал дъното -
GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G31M-S2L (rev. 1.0)
Никакви отметки и никакво пипане да не стане беля. Пуска се инсталация и се чака да завърши.
Има различни варианти но като гледам тук имаме стандартна инсталация под Windows та едва ли ще те затрудни.
Edit: Линка дето съм дал виждаш ли го? Виж че има няколко излезли след твоя. Слагай F10.
Кое да не запали колега,че се притесних сега...:mad: