Резултати от 1 до 5 от общо 5

сервиз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    220
    #1

    сервиз

    кажете добър сервиз за ХДД. скапа ми се - КУАНТУМ лцт10 15гб - не го намира, дрънчи странно, дава грешки - абе механиката се прееба май.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #2

    сервиз

    Има според мен два вида повреди по дисковете, а именно -механични и електронни. Механична е, когато дрънчи и/или се е счупило нещо. Електронна е, когато ти се развали контролера с ел. елементи. При развален контролер се слага друг и нещата в повечето случаи завършват с щастлив край. При механичните повреди най-доброто лекарство е да се изхвърли диска. Мненията са мои и неангажирам никой с тях.

  4. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #3

    сервиз

    Да не забравяме, че има случаи когато главите на диска "тракат" и проблема не е механичен е а електронен.Имам 10гб куантум, който тракаше и почти го бях хвърлил, но като му намерих нова платка тръгна.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    32
    #4

    сервиз

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">кажете добър сервиз за ХДД. скапа ми се - КУАНТУМ лцт10 15гб - не го намира, дрънчи странно, дава грешки - абе механиката се прееба май.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Отдолу на твоя диск има един чип TDA5247HT, който се поврежда при тези дискове. Това е драйверно стъпало за управление на мотори. Съветвам те да забравиш за този диск. През ръцете ми са минали стотици такива дискове и също така съм се опитвал да спася десетина. Оправия няма. Въпросния чип е дефектен. След около 1-2 години се скапва и диска почва да дрънчи. Няма значение дали ще го охлаждаш или не - пак се раздрънчава. Милиони хора по целия свят изгоряха. Не знам ако им беше попаднал някой служител на Quantum какво щяха да го правят. Ако имаш много важни данни на диска можеш да потърсиш някой с такъв същия диск все още работещ (сигурно не са останали много), да вземеш неговата платка и да си източиш данните. Ако нямаш - кофата за боклука.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    220
    #5

    сервиз

    значи сега като го прослушах малко повече мисля че е от електрониката защото дрънченето е такова че сякаш непрекъснато се опитва да паркира главите. освен това отдолу чиповете наистина загряват, но не винаги. понякога работи 5-6 минути, друг път 1-2. на мен болката ми е най-вече да мога да си изпържа малко информация (трябват ми 1 минута да боот-не и 4 за да запиша). все пак кажете къде да го занеса за да го погледнат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Pan сервиз
    От flamme_froide във форум Черен списък
    Отговори: 16
    Последно: 23-05-18, 23:00
  2. Отговори: 22
    Последно: 21-06-16, 14:34
  3. NEXT сервиз
    От kod във форум Бял списък
    Отговори: 0
    Последно: 30-01-14, 08:47
  4. Сервиз за ЛГ
    От zorbata във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 05-05-11, 23:33
  5. Сервиз на хладилници
    От balien във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-06, 11:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе