Отговор: DELL UltraSharp UP2516D
След запитване към PCStore, един любезен човек ми се обади днес да ме поинформира.:)
Та гъстотата на пикселите е 116 и нещо си на инч, а за другото което ме интересуваше - управлението на подсветката мнението му беше, че без да гледа документацията е 99% сигурен че не е с ШИМ управление. В този клас монитори не ползвали този метод.
Пиша това за информация, ако на някой му потрябва за вбъдеще.
Тук може да се види, че разлика в тоновете на цветовете реално няма между оригинала на хартия и копието на монитора:
https://youtu.be/2H-Hgk0lN-M?t=7m17s
Иначе няма G-Sync!
Благодаря! Ревюто потвърждава за управлението на диодите, че не е PWM.
Иначе предпочитам 25 инчовият вариант че толкова мога да събера на бюрото ми. А и има малко по-малък пиксел.
Гледам че и Input lag е доста нисък - 5.13ms.:thumbup
Липсата на G-Sync не ме притеснява. Почти няма да се ползва за игри. Предимство за мен е приятната и ненатоварваща окото картина с реални цветове.
Много скъпарски монитор. На истинските производители мониторите не ти ли харесаха.
Скъп е.. И мен това малко ме спира да го грабна без да се замислям. Но не съм си ъпгрйдвал компа от 6 години.
Дай модели, моля те на тези които харесваш! Не съм разглеждал други.:)
По принцип ми харесват моделите на Fujitsu и NEC-->FUJITSU Display P24T-7 LED , FUJITSU Display P24W-7 LED . NEC MultiSync® EA244WMi . Samsung , LG и Eizo също имат много хубави модели.
Благодаря ти! Тези които си ми показал явно са в по-нисък технологичен клас.
Държа резолюцията да по-висока от FHD, да е 16:9, а не 16:10, да може да изобразява възможно повече цветове, и най важното възможно най-много пиксели на инч и възможно най-малък пиксел.
Ето основните характеристики на Делл-а:
Diagonally Viewable Size:
25 inch
Aspect Ratio:
Widescreen (16:9)
Optimal resolution:
2560 x 1440 @ 60Hz
Contrast Ratio:
1000 to 1 (typical), 2000000 to 1 (DCR)
Brightness:
300 cd/m2 (typical)
Response Time:
6ms fast mode . GTG
Viewing Angle:
178° vertical / 178° horizontal
Color Support:
1.07 billion colors
Pixel Pitch:
0.216 mm x 0.216 mm
Backlight Technology:
LED light bar system
Display Screen Coating:
Anti-Glare with 3H hardness
Ще разгледам утре какви монитори имат NEC в по-високия им клас.
Човекът, търси нещо с по-висока резолюция:)
Традиционно, U сериите на Дел са добри монитори и в случая обсъждания не прави изключение. Също, сервизното обслужване е на ниво. Скъпичък е, ама на другите марки с подобни показатели, не са по-евтини:)
P.S. Пък на Eizo са x2:)
Вие много ме озадачихме. Това са монитори от високия клас на Fujitsu и NEC. Ако искате UHD монитори ето ви 2 монитора на Samsung--> LU24E85KRS/EN и LU24E590DS/EN . За да се изкарат тези резолюции на видеокартата трябва да има HDMI 2.0 или DisplayPort 1.2.
Брей тези от Самсунг са навряли 4К в 24 инча. Браво на тях. Но смятам да се огранича до 2560 x 1440, че на 4К ще ми е некомфортно четенето на форуми и страници с текст. А Самсунг ако ще да станат най-добрите в света пак не бих ги спонсорирал с покупка. Предпочитам да дам някой лев повече, но да отидат в Японска или Американска фирма доказала се още в миналия век. Иначе ще измрът до няколко години или китайците ще ги изкупят.
Моного би ми помогнало с взимането на решение, ако намеря някъде този монитор на Дел изложен в Пловдив. Да го видя на живо.
Че сега съм малко на кантар, понеже LCD технологията не е перфектна такава.
Стигнах до този извод като видях този :BigGrin:thumbsup: - Dell UP3017Q OLED 4K monitor hands on review | TechRadar
Луда работа.. Както и цената. Ако цената падне скоро на 1000лв. бих изчакал.:)
0.1ms response time
400,000:1 contrast
120Hz refresh
На колко да му падне цената!?:thumbsup:
Погледни панелите, че току виж си ги спонсорирал, повечето са на LG, Samsung или AUO:)
По-скъпaтa ИТ техника е на поръчка и рядко я има по магазините, дори и в София. Повечето са на склад, при големите вносители/дистрибутори.
Принципно, сериозните фирми доставят няколко неща и си избираш.
Чи кво и е на цената.:lol:
А това за панелите съм го преглътнал.:( Иначе няма да имам телевизор и монитор. И телевизора ми е с LG панел.
Честно казано от както спрях да играя на игри преди 6 години и от тогава не съм упгрейдвал нищо, спрях и да следя развитието на мониторите. Тогава си виках, че до две три години ще излязат OLED на поносими цени, а то и след 6 няма.
Не се пали много по Олед-а, че както питаш за ШИМ...там честотата е 200-300Хц:)
Този монитор е проектиран и произведен от Compal или TPV. Dell по принцип си е гаражна лепенка. Иначе браво на Samsung и аз взех да се заглеждам по тези 2 монитора.