Съществува начин за направата на презаписваем диск като дискета но незнам как. Вероятно е с по специална програма. Доколкото знам се губят доста Mb от диска. Моля за помощ?
Съществува начин за направата на презаписваем диск като дискета но незнам как. Вероятно е с по специална програма. Доколкото знам се губят доста Mb от диска. Моля за помощ?
В какъв мисъл като дискета ???
За какво ти е дискета, като си имаш RW ?
Я пояснио каква точно е целта![]()
Трябва ти DirectCD което се инсталира заедно със CD Creator-a или Ahead InCD. Дисковете се форматират и мисля че ставаха 530 мб. След това си ги ползваш като дискета.
като дискета?????
то така или иначе може да си го презаписваш, за какъв допълнителен софтуер говорите бе?
Взимаш си една RW бланка, правиш и формат. И сега може да я ползваш през записвачката като дискета, но по-скоро като хад диск. Сега можеш да влачиш файлове с мишока към бланката и те се записват там без други усилия, както и вс. др. фокуси за работа с дискета (хард диск). Разликата е в обема, както ще забележиш.
Е то това не си ли е стандартно със XP. До колкото си спомням, самия Win си го прави това, без да ти е нужна програма...
Julian мисля че си най- близо до истината ще трябва да пробвам.
Пояснявам: че като дискета имам предвид, че ако имаме 3 файла на диска можем да изтрием само един ,а не всичките ( Erase disk) и после пак да запишем нещо на негово място.
Julian ако ми кажеш още подробности ще ти бъда благодарен.
Thanks !!!
Ами то повече подробности не ти трябват. Ако има инсталиран CD Creator от Data cd избираш Direct CD, Фотматираш си диска и си готов. Вече CD-то ще е като дискета но ще 530мб
е те тва с изтриването на единия файл само няма как да стане освен ако не са направените и 3та на 3 отделни сесии и да изтриеш при това само последния...
KingRex, вместо да разсъждаваш как става вземи форматирай си един диск и ще разбереш как става.
Абе хем е като дискета, хем не! Отнема доста време да изтрие един файл. Като цяло доста е бавно!
При мен ги три е много бързо независимо колко е голям гайла. Ти да не ползваш Нерото а не директ CD.
разбира се, че е бързо, защото не трие самия файл, а в toc-a ( fat за нормалните дискове )
Ако записвачката ти е нов модел най-вероятно поддържа стандарта mount rainier който е създаден за лесно и бъзо опериране със презаписваеми медии
е тук http://www.computer2000.bg/html/mount_rainier_.htmlможе да прочетеш за какво точно става дума макар че статията е по-скоро с рекламна цел.
а може да използваш не само Адаптек
Неро също имат такъв софтуер NeroInCD който поддържа mount rainier но предполагам че и адаптек го поддържа.
та мисълта ми е тази
ако пишеш с неро по добре не слагай бъгавия софт на адаптек а си сложи едно InCD и заспиваш
ами тва е