А ще използваш ли RAID и има ли смисъл от него
Аз не ползвам .Ако става въпрос за RAID 0, има известен смисъл ако е от твърди дискове. Ако е от SSD-та няма никакъв практически смисъл. По добре да вземеш 1X500 MB, отколкото 2X250 MB.
А на практика имам ли нужда от толкова голям и скъп SSD ако конфигурацията ще се използва основно за мултимедия. В подобен случай не е ли по-удачно 120 SSD за операционната система и един 1 TB за филмите, снимки и т.н.
- - - - - - - - - -
А някой може ли да каже това за какво е каква роля играе при работата на компютъра?
- - - - - - - - - -
А някой може ли да каже това за какво е каква роля играе при работата на компютъра?
http://plesio.bg/diskove-ssd-c-69981048/intel-ssd-optane-series-16gb-m-2-p-323995.html
Добро утро колега, би ли споделил какво мислиш относно A - серията на AMD защото една такава платформа би ми излязла може би по евтина и би вършила работа за мойте нужди!
Наистина излиза много евтино, но е морално остаряла. В момента тя се произвежда по 28 nm технологичен процес ,докато Ryzen и последните поколения на Intel се произвеждат по 14 nm технологичен процес. Графиките им са доста по-слаби от тези на Intel. Очаква се всеки момент да бъдат заменени от Ryzen APU, този или другия месец.По-добре е него да изчакаш.
Колкото до Intel Optane, Intel се надяваха да произведат най-бързото и надеждно SSD и да потопят конкуренцията. С тия два модела от 16 и 32 GB се вижда,че не се получава.Но изглежда ще продължават с нови модели да изпълнят намеренията си. И за да е още по-гадно са ги направили така,че да тръгват само на системи с последното и предпоследното им поколение процесори.
Сега виждам че дори Intel Pentium G4400 без проблем подържа 4K
През HDMI е 4096x2304@24Hz
През DisplayPort е 4096x2304@60Hz.
Винаги съм се чудел дали има телевизори с DisplayPort.
Ще стане.Но първо пробвай с HDMI кабела на телевизора как изглежда.
Добро утро, след всичко изчетено може да се каже че една платформа базирана на новите Ryzen процесори е оптималния вариянт цена-качество. Въпреки това ще ми бъде интересно как Intel ще отговорят на предизвикателството отправено от AMD. Дали предстоящата премиера на Cannonlake процесорите няма да свали още цените на продуктите и на двата бранда.
Все пак не разбирам каква е целта на този елемент от системата 16 или 32 е крайно недостатъчно дори и за системен диск
Това е някаква идея на Intel за кеширане на твърдия диск чрез BIOS или софтуер и по-този начин Windows се бутва по-бързо и твърдия диск там си кешира най-често достъпващите файлове. Реалния потребител обаче предпочита да си сложи SSD за системно у-во и да ползва твърд диск за сторидж.