Искам на лаптопа да си сложа ТВ тунер, за да гледа ТВ. От къде мога да си купя такъв и за каква цена? Знам, че има за обикновени компютри, но има ли за лаптоп? Модела ми АйБиЕм Тинкпад 600.Помощ![:I]
Искам на лаптопа да си сложа ТВ тунер, за да гледа ТВ. От къде мога да си купя такъв и за каква цена? Знам, че има за обикновени компютри, но има ли за лаптоп? Модела ми АйБиЕм Тинкпад 600.Помощ![:I]
има външни тв-тунери, които със сигурност ще станат за лаптоп, а за вътрешни не знам!!!
На мен ми трябва външен, за вътрешен няма място. Някаква идея от къде може да се намери?![8)]
Виж например на http://www.hauppauge.de/produkte.htm
WinTV USB FM (USB 1.1), WinTV PVR USB (USB 1.1)
или
http://www.pinnaclesys.com/ProductPa...08&Langue_ID=7
PCTV Deluxe (USB 2.0)
USB 2.0 e за предпочитане. Ако не ти пречи да гледаш TV с увеличителна лупа може да минеш и с USB 1.1 Версиите с хардуерен кодер (PVR) дават прилично качество дори и с USB 1.1 но излизат доста солено.
Значи да разбирам, че няма да гледам на full screen? Някой пробвал ли е на лаптоп? Ще се радвам да сподели опит!
Как излиза картината? С каква разделителна способност е? Изобщо става ли за гледане или не?[:I]
Всичко зависи от тунера... Ако отделиш солидно количество пари ще си доволен. Пак в гореупоменатите магазини на външните витрини видях тунери, които работят прекрасно...Ако наистина искаш да гледаш добре, вземи си нещо хубаво иначе рискуваш да се бориш със стандарти и фина насройка на каналите...Това е от личен опит :/
Има модели около 60$ във ценовите листи на двете фирми, дали това ще е добро?
Благодаря ти отново за съветите, от голяма полза са ми!!![]
Ами...не съм убеден...Просто отиди и ги разгледай. Ако не работи хубаво то се вижда още на място...И не вярвай на "ами то сигнала от кабелната е лош и затова"...
Ще разгледам какво се предлага за $60 и ще пиша пак...
Здрасти, аз имам този: http://www.hauppauge.de/prod_usbfm.htm
Ползвал съм го само с лаптоп и досега не съм имал проблеми. Само дето ползва доста процесорна мощ. Моя процесор е П3 700мхз и 384Мб рам и го товари на около 40-50%, което е много за мен, защото в повечето случаи правя и нещо друго с компютъра и тогава почва да включва вентилатора което аз се опитвам да избягвам. Иначе няма проблеми да си го гледап на фулскрин ( натоварването което съм посочил е при фулскрин ). Да допълня, че това е при ХП при W98 товари по-малко, но не си спомням вече колко беше. Аз проблема го реших с телевизор и вече не го ползвам, но все още го имам, защото върши работа от време на време. Софтуера му не е от най-добрите, но аз лично не съм имал проблеми с него. Качеството на картината също не е от най-добрата, но "става". Зависи от сигнала. Ако те интересува нещо по конкретно питай.
А, забравих за един проблем, който се получва когато го оставя свързан към лаптопа. Аз шатдауна почти не го ползвам - ползвам предимно хибернейт, като в седмицата веднъж рестартирам ( това е по принцип ). Та проблема е, че ако го остава свързан и ползвам хибернейт, след като се опитам да го включа ( разбирай да излезе от хибернейт ) просто забива и трябва рестарт. Ако използвам шатдаун и след това си го стартирам нормално проблеми няма. За това се налагаше всеки път преди да го "приспя" да вадя кабела или преди да го включа - зависи кога се сетя. Проблема е в драйверите, защото още при инсталирането ми казва, че ще има проблеми но... Може и да са го оправили, аз не съм го ползвал от около 6+ месеца, а може и в мен да е проблема, не знам.
Взех пробно един АверТВ УСБ, сега се опитвам да го подкарам и ще споделя ако имам проблеми с него.
Ще чакам твоите впечатления, застото мисля и аз да си взема такъв.
Моля те пробвай да направиш един запис от видео на диска и кажи дали има добро качество.
Как ти се струва АВЕР-а? Скоро ходих до една фирма и питах кое е най-доброто и на цена и на качество и ми казаха точно за тозо "звяр". Не им повярвах, защото беше един от най-евтините в наличност, но все пак бил един от най-добрите [:0]
Горе-долу му се навих да го купя, ама не бях сигурен. Исках да го пробваме, но нямаше в наличност и ми пуснаха един външен с УСБ на някакво много нещастно прозорче, и то с много, много лошо качество! и направо се отказах от тази идея.
Можете ли да ме светнете, колко парички ще ми трябват за един, на който да се вижда "нещо" [] и дали си заслужава АВЕР-а?
Моля ви много ми трябва помощта ви!