искам да си купя голям монитор - 21 - 22'
взех за проба IIYAMA 22'CRT, но не съм доволен-не може да фокусира по цялото протежение на дисплея. Препоръчват ми горещо 18' LG lcd.
Монитора ми трябва за предпечат. Някой Има ли наблюдения или мнение.
искам да си купя голям монитор - 21 - 22'
взех за проба IIYAMA 22'CRT, но не съм доволен-не може да фокусира по цялото протежение на дисплея. Препоръчват ми горещо 18' LG lcd.
Какво разбираш под предпечат. Само с текст ли работиш или и с цветни картинки.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">искам да си купя голям монитор - 21 - 22'
<div align="right">оргинално мнение на Huan</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не можеш да сравняваш IIYAMA с LG! Първия е с класи над втория! Ако не си доволен от IIYAMA със сигурност няма да си доволен от LG.
имам чувството, че тук се внасят само фалшиви IIYAMI, имам двама познати които по 2-3 монитора са сменяли преди да се спрат на подходящ модел
Aз тези дето имам са японски и са просто произведение на (изкуството) техниката, качествени и красиви без забележки.
ти продаваш монитори?
и на тази пише made in Japan и е красива да си ебе мамата и к'во от т'ва?
въпроса не е в красотата, а в решението. Ако някой ми помогне ще му бъда безкрайно благодарен.
Мен, ако питаш каквото и да купиш ще сбъркаш, защото не си наясно, какво точно търсиш.
Определено, определено не е и наясно този, които ти е препоръчал LCD за предпечат... Има един единствен LCD монитор, който става за предпечат и това е един 21 (или повече) инчов ViewSonic, защото там можеш да настроиш цветовете наисина максимално близко до истината. Но струва към 3000-4000 долара ако не се лъжа. Общо взето NEC/Mitsubishi/ViewSonic не са лошо решение.
Единствения TFT дисплей, който е направен за предпечат е LaCie. http://lacie.com/products/product.htm?id=10074
ру бой незнам колко разбираш, но недей да ми казваш, че не знам какво търся. Вече казах - трябва ми монитор за предпечат - голям дисплей, отличен контарст , максимално истински цветове. И понеже ми трябва за в къщи по възможност да не повече от 600 долара.
А също съвсем информативно прочетете http://www.comexgroup.com/videosyste...d_ring2003.htm
Това LaCie без калибратора за нищо не става. (той сигурно струва колкото монитора, но поне го пише в спецификацията). Иначе монитора ме кефи на макс. (въпреки цената че е малко по-висока тя се избива с 2-3 брошурки, хехе това в рамките на шегата).
Максимално истински цветове - зависят от хардуерния калибратор... Софтуерните решения (3Deep и подобни субективни глупости) изобщо за нищо не стават. Вземи една пантон таблица (не може да нямаш ако си в този бизнес) лепния я на екрана на LG-то, драсни същия свят на Photoshop и ако е коректно всичко го взимай ... какво му мислиш толкова
Най-накрая компетентно мнение.
Спрял съм се на SAMSUNG 191T.
Проблема е, че никой продавач не иска да ми даде да седна да го тествам.
Ако не си скептично настроен към мониторите 2-ра употреба потърси по вестниците имаше една фирма която предлага DELL P991. Такъв контраст и наситеност на цветоевте не съм виждал скоро. Ако ти хареса и си вземеш такъв (около 220$ е) гледай максимално бързо да си оправиш цветовите настройки че като си видях една моя работа праена на тоя монитор на служебния ми CTX PR711F и разбрах защо 19-ка на старо струва повече от 21-ца Сони тринитрон на старо