Имам следния проблем - При включване на РС-то, след като не е работило 4-5 часа, не тръгва от 1-я път. Натискам копчето, вентилаторите се чуват че тръгват, РС speker-a изпищява продължително и всичко спира, като монитора изобщо не светва. [V][V][V]След 4-5 рестарта всичко тръгва нормално. Нямам никакви други проблеми с РС-то, сичко му е наред . Тоя номер ми го прави от месец-два. Захранването е купено ново април месец, 300W.
Някакви идеи ?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

]
] ] Предполагам, че линията +5VSB е сдухана. Премери си С МУЛТИЦЕТ и напреженията 5 и 12 волта под товар и виж дали са в нормата. С тоя хардуер, дето си го накачулил на това мижаво захранване силно ме съмнява. Ако имаш понятие от електроника ми пиши, да ти кажа как да си доправиш PSU-то - в него 1/3 от чарковете дето трябва да ги има вероятно липсват. Само ИМАЙ НА ПРЕДВИД, ЧЕ ВЪТРЕ В ЗАХРАНВАНЕТО Е ОПАСНО ДА СЕ ПИПА от дилетанти, защото тока не прощава. В големите филтриращи кондензатори на високоволтовата линия ИМА ОПАСНО ЗА ЖИВОТА НАПРЕЖЕНИЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ЗАХРАНВАНЕТО ОТ МРЕЖАТА.
] Предполагам, че линията +5VSB е сдухана. Премери си С МУЛТИЦЕТ и напреженията 5 и 12 волта под товар и виж дали са в нормата. С тоя хардуер, дето си го накачулил на това мижаво захранване силно ме съмнява. Ако имаш понятие от електроника ми пиши, да ти кажа как да си доправиш PSU-то - в него 1/3 от чарковете дето трябва да ги има вероятно липсват. Само ИМАЙ НА ПРЕДВИД, ЧЕ ВЪТРЕ В ЗАХРАНВАНЕТО Е ОПАСНО ДА СЕ ПИПА от дилетанти, защото тока не прощава. В големите филтриращи кондензатори на високоволтовата линия ИМА ОПАСНО ЗА ЖИВОТА НАПРЕЖЕНИЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ЗАХРАНВАНЕТО ОТ МРЕЖАТА. ]
] ]. Ха сега давайте акъл, щото не е гаранционно, и може да ми препоръчате някой да ми го оправи.
]. Ха сега давайте акъл, щото не е гаранционно, и може да ми препоръчате някой да ми го оправи.