Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 27

Проблем с вентилаторчето

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    141
    #1

    Проблем с вентилаторчето

    От известно време при пускане на РС-то вентилаторчето започва да бучи като трактор първите 5 мин и после спира. РС-то е на 6 месеца, в гаранция е, но съм в чужбина и не мога да го занеса на фирмата. От къде идва това и какво да направя, може би трябва да се смени или нещо друго?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Проблем с вентилаторчето

    Ако гаранцията ти е от българска фирма, а ти ще стоиш в чужбина по-дълго, тя не те топли. Сваляй внимателно лепенките, отваряй компа и виж какво става при тръгване. Възможните причини са: замърсяване на лагерите(втулките), преждевременно износване, дефект на вентилатора. Почисти го внимателно, смажи с финна смазка лагерчетата и виж дали ще заработи нормално. Ако не - купувай нов.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    84
    #3

    Проблем с вентилаторчето

    Не бързай с отварянето, а дай повече информация за дъно биос.<img src=images/speech/icon_speech_ok.gif border=0 width=17 height=15>

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    141
    #4

    Проблем с вентилаторчето

    BIOS Properties:

    Vendor Award Software International, Inc.

    Version F9

    Release Date 01/14/2003

    Size 256 KB

    Boot Devices Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120

    Capabilities Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD

    Supported Standards DMI, APM, ACPI, PnP

    Expansion Capabilities ISA, PCI, AGP, USB



    Motherboard Properties:

    Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.

    Product GA-7VA

    Version 1.x



    Не знам дали това е достатъчно, но мислех че няма връзка. Предполагам, че дефекта е в самото вентилаторче.


  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    84
    #5

    Проблем с вентилаторчето

    Сменял ли си го скоро и ако да просто си сложи по-стария, в по-новите версии на GB биосите има проблем с управлението на вентилаторите. Това е. Надявам се с това да ти помогна.[]

    P.S. А и още нещо някой версии на биосите на същата фирма имат проблем като инсталираш EasyTune 4, спира вентилаторчето на NorthBridge-а.

  7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #6

    Проблем с вентилаторчето

    Не в БИОС проблема ами в самия вентилатор, сложили са ти някакъв ултра мега измислен, и той просто се е скапал

    Незнам какво имаш предвид под "на РС-то вентилаторчето", но ако е перката на процесора по-добре сменяй, че да не стане фал. Аз предполагам обаче, че е някой 8 см. кулър, тайвано-индонезииски сигурно, който просто е свършил.

    Но преди да си отвориш куията, няма как да разбереш...



    Аз в офиса съм с АСУС дъно за интел и предния ми голям вентилатор прави същия номер, тъй че вервай ми, не е от биос

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #7

    Проблем с вентилаторчето

    при мене вентилатора на захранването бучи така като стане много студено като се стопли и не се чува

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    48
    #8

    Проблем с вентилаторчето

    Здрасти аз съм с Титан Д5TB CU35 SC, купих си го преди около 2 месеца и забелязах, че от скоро и аз имам същия проблем... когато включа пс-то и първите 1-2 минуни (може и по-малко да е) бръмчи доста ...



    това е доста често срещано явление, на доста места съм го виждал (чувал), но все пак моя вентилатор е нов... та се чудя какво да правя и аз..



    и все пак гаранцията ми е изтекла на 9. Януари (

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #9

    Проблем с вентилаторчето

    Според мен ударът в целта е друг. И при мен бучи минута - 2. Най вероятно просто вентилаторите ти при стартиране изпадат в резонанс. Не е болка за умиране и не е нужно да си сменяш компа за това. Ако все пак решиш, че е ужасно, най - сигурно е според мен да смениш единият вентилатор с друг с по - голяма перка(ще прави по - малко обороти най - вероятно), но това може да зависи и от материала на кутията, от устойчивостта на дънната платка, не знам и какво точно физически генерира процесора. Мисля, че това е сравнително често срещан проблем, не се притеснявай толкова.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    22
    #10

    Проблем с вентилаторчето

    И аз имах един TITAN вентилатор за професора. Първите 6 месе4а нямах никакви проблеми и после запо4на да бу4и. Тогава запо4на и да ми спира при тръгване компутера (BIOS-a ми изклу4ва6е компутера след 4секунди - тахогенератора от4ита6е 0 оборота). Аз бях упорит и след 2-3 поредни опита на POWER ON се развърта6е и компутера ба4ка6е но само о6те 2 седмит4и [:D] После от веднаж 4ух голям удар от вътре. Просто перката на вентилатора бе6е изхвар4ала [V] Етстествено тои автоматит4но се изклу4и и няма6е поражения. Смених го с нов и вси4ко заспа. Относно продуктите на Титан не искам пове4е ни6то да 4увам. Моя вентилатор бе двоино лагеруван и лагерите бяха на сол [^]

  13. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #11

    Проблем с вентилаторчето

    Относно запазването на здравината на вентилаторите е желателно да се почиства и смазва редовно. Прахта която влиза в кутията и в самата перка. Случвало ми се е вентилатор да не може да се развърти от прах между перките му. Аз лично ги смазвам всеки месец. Като със смазването ги почиствам основно.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #12

    Проблем с вентилаторчето

    Нямя никакъв резоннас. Просто вентилатора е излязал булкук. Сменяй го за нов и не се опитвай да го мажеш. И аз имах подобрен слуай с вентилатор на процесор преди няколко години. Вентилатора работи само няколко дена. След като го махнах се оказа че има голяма хлабина в лагера. Разбира се не е от износване а от дефект. Преди годин пък си купих кутия Кодеген с вентилатор отгоре. Вентилатора до колкото си спомням работи само няколко часа и почно много да шуми. Имам и един друг вентилатор(80мм) на 4 години можеби и все още си работи тихо и без промяна в оборотите, а беше доста евтин. Проста тава са си китайски боклуци и няма гаранция какво ще излезе.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #13

    Проблем с вентилаторчето

    Ако <font color="red">вентилаторът</font id="red"> ръмжи, стърже или нещо такова, съм съгласен. Но щом си сигурен, че няма резонанс, хайде тогава ще направим следният опит. Ти ще донесеш твоите небучащи вентилатори на моя компютър, ще ги сложим, и ако не бучи, аз черпя, ако бучи - ти черпиш. Сменял съм вентилатор на захранване, самото захранване, три вентилатора на процесора, самият процесор... Други вентилатори не слагам. От различни места съм ги купувал, винаги нови и с гаранция. Е все боклуци ли бяха? Ако стърже от лагерчетата на вентилатора, от перката или нещо такова, вентилаторът ще си покаже скоро; пък и защо ще спира да бучи след минутка, при условие, че трябва да е увеличил скоростта? При мен вече емен емен година и повече го прави и даже при пипане когато бучи се усеща лека вибрация, която при спиране на бученето престава. Абсолютно съм сигурен, че има това, което казвам, и даже и на други компове съм го виждал. Щом се отнася за нов компютър, както писа второто момче по - горе, е най - вероятно проблемът е от това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #14

    Проблем с вентилаторчето

    Обикновено малкото смазка която слагат жълтите "братя" около четвъртия петия месец се спича(+- месец;-). Ако не е късно може да се мине само със смазване, иначе нов вентилатор. Това със вибрациите също се случва, но обикновено се появява и спира когато си поиска, докато в другия случай 5-6 минути след пускането бръмченето изчезва, предполагам защото част от спечената смазка се разтопява. Май повторих Лупус :-(

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #15

    Проблем с вентилаторчето

    уфффф. ама ако е резонас само при пускане в първия момент ще има повишени вибрации а не след една минута да стане тихо. Като ускаш сложи си тампони на вентилаторите ако мислиш че ти предават вибразии по платката и кътията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5
    Последно: 04-10-10, 12:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе