Mollov - точно такъв беше и моя случай - зглабяхме една машина, обаче нямахме радиатор за Атлон и пробвахме с един за Целерон. Сложихме него и пуснахме биоса да гледаме какво става. Температурата започна да се покачва - 30 - 35 - 40 - 45 - 50... Тогава нямаше толкова Атлони и доста повече хора вярваха на слуха че греят много... И ние си мислихме, че тва си е мормално. На 60 обаче се осъмних и докато посегна да го спра, защитата на дъното се задейства и то се спря само. Цялото действие се разви за по-малко от минута. После, като свалихме радиатора, видяхме, че въбще не е опирал в процесора.
Предполагам, че си забелязал един малък чарк под процесора. На тва му се вика термо датчик, и служи за измерване на температурата на процесора. Не знам кой го е правил това дъно, и кой и къде е правил Атлона, който си изгорил, обаче дъната за Атлон от край време имат вградена защита срещу прегряване. Имам директни отношения с Вали, които внасят изключително GigaByte, и първата партида дъна за сокет А беше от модела 7ZM. Този, както и всички следващи модели имат такава "ЕКСТРА". Направо не знам как ги правите тия простотии.
Ако искаш мога да ти обясня как точно работи защитата. И за System Health. И защо по-старите дъна тръгваха веднага, а на новите им трябват около 10 секунди, преди да ти изпишат биоса на видео картата. И чак тогава започват да се бърникат и работите по дъното.
<center></center>