Какво означава това :
Производител : AMD
Външна честота : 66 Mhz
[size=14px]Максимална честота : 1200 Mhz[/size]
Текуща честота : 700 Mhz
Означава ли това че може да го издуя до толкова ? Дъното ми е ESC K7S5A и съм със AMI BIOS ???
Какво означава това :
Производител : AMD
Външна честота : 66 Mhz
[size=14px]Максимална честота : 1200 Mhz[/size]
Текуща честота : 700 Mhz
Означава ли това че може да го издуя до толкова ? Дъното ми е ESC K7S5A и съм със AMI BIOS ???
къде го видя написано това?
700 = 7*100mhz
66 е честотата на agp, а не на шината, защото и първите duron-и, и athlon-и са на 100mhz шина
"1200 максимална" ми звучи по-скоро като тогавашна най-висока честота на произвежданите процесори, а не е възможна на този, просто защото никой не може да ти каже до колко ще се о/с конкретна бройка
Това ти е информация за дъното:
В момента явно си с процесор на 700Мхз
Максимално поддържан - до 1200Мхз
За "66" мисля че е това което казва FearMe.
pat, наистина прилича на инфо за дъното, но на сайта на ecs няма кьорава дума за нито една от 4-те ревизии на това дъно...
PAT момент малко
честотата от 1200 мхз e практическия максимум на дурон с ядро spiritfire , докато при дурон с morgan ядро честотата е 1400мхз .
Относно дъното - това дъно с моднат биос ( K7S5a ) лично съм пускал бартон и семпрон на 200 FSB ( малко със зор , и не познава правилно името на процесора , но иначе няма грижи )
дефалт честотата на това дъно е 166 при клок и 133 за Torobreth до 2600+
@Feamr ME е прав че се отнася само за честотата на ядрото на процесора .
( а доколкото знам spiritfire бе първото ядро за дурон , а морган започваше или от 1000 мхз или от 850 - вече не помня със сигурност )
т.е - резултата от 1200 мх макс е за ядрото spiritfire .
на spitfire-а максимумът е 950, а на morgan-а е 1300
иначе с the-ivo си писахме малко на РМ и се разбрахме....
Съгласен съм и с двамата, но както сами казахте - всичко си зависи от BIOS-a. А човека не е уточнил дали е с моднат или го е обновявал.