Kajete kakvo znachi BOX? Napr. :ATHLON64 3200+/2G/1M/BOX
означава, че процесора си е с оригинален охладител и вентилатор.
Oзначава, че е добре топлинно балансиран, че най - вероятно като самостоятелен компонент е с по - голяма гаранция, и че е по - скъп, но пък включва и охлаждането.
Вземи си г о, според мен е по - добре каквото и да правиш. И при О\С ще ти свърши работа, стига да си нормален човек, а не да проверяваш "този процесор колко ли живее"...
най-правилното е това, което казва smarty - процесор като всеки друг, само че с радиатор и вентилатор, които гарантират нормална работа при default честота.
дали е комплектуван като box или е самостоятелен няма никакво отношение към overclock-a. всичко си зависи от отделната бройка.
Исках да кажа че охлаждането не е много подходящо за клок а не прцесора.
Друго предимство на BOX-а е, че процесора е с повече гаранция (да не казвам единственото, защото този охладител не съм сигурен дали може да се определи като предимство) Дори и да не overclock-ваш системата, желателно е CPU-то да е с по-добро охлаждане.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Друго предимство на BOX-а е, че процесора е с повече гаранция (да не казвам единственото, защото този охладител не съм сигурен дали може да се определи като предимство) Дори и да не overclock-ваш системата, желателно е CPU-то да е с по-добро охлаждане.
<div align="right">Originally posted by pavkata*-*03/04/2004*:* 20:34:26</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
BOX процесорите са по принцип с 3 години гаранция(зависи обаче от коя фирма го взимаш).А това,че не са добри охладителите изобщо не е вярно-мислиш ли че инжинерите на AMD и Intel не са проектирали добро охлаждане?Дори и да не клокваш какво от това-да не искаш да кажеш,че процесора няма да работи стабилно с охлаждането от BOX пакета?
И с охлаждането ще се клоква. Виждал съм го, даже са го клоквали още във фирмата, в която се купува. И за гаранцията писах по - горе. Можете свободно да не ми вярвате. Но е добре поне да четете преди да пишете [:D]