И така като все ки човек около празниците реших и аз да си направя един хубав подарък - нов компютър. Аз като човек, който няма много излишни $$$ за харчене, реших да дам малко-повечко $$$$ тоя път и да сменя като цяло платформата. Та реших и поръчах: EPOX 9 NPA + ULTRA, 3200+ AMD 64, 2х 512 МБ A-DATA 500MHz и един Cooler Master HYPER 6 +(много плюсове станаха, но какво да се прави). Кутията щеше да бъде FOXCONN 3 GTH-001, но свърши докато се наканя и благодарение на Mr. TECHNO се уредих с една 3 GHT-061
. Та поръчах си аз на MOLLOV да ми изнамери добре клокващ се 3200+, но след 1 седмица ми се обажда и вика искаш ли OPTERON с 1 МБ L2 кеш. Аз викам като няма разлика в цената взимай. Та видях аз темата за тях в hardwarebg-о и поразгледах това онова, но точно нямаше още внесени бройки. Викам си тука ударих кьоравото. Точно миналата събота към 12 часа вече стисках в ръце големият кашон, току що доставен от спедитора. С помоща на Mr. TECHNO сглобихме машината и я подкарахме. След малко бъзикане и 5-6 рестарта машината захапа на 1,7 V за проца и на 9х300 МХц(9х200 е фабрично). Паметта си държеше 245,5 МХц. Но забелязох, че е на едноканален режим. След 2-3 ден като ми остана време я закачих на 3 и 4 слот за да стане двуканална. Какво ми беше учудването като и тя захапа на 300 МХц. Просто утрепа рибата. Проца го оставих на авто, понеже MOLLOV спомена, че проца ми се клоква на 2700 МХц само с 1,5 V, но след малко бъзикане с BIOS-а разбрах че трябва да оставя волтажа на авто. Така в момента той варира взавизимост от натовареноста на проца между 1,57 до 1,6 V. Проца може и още, но не желая да насилвам нещата. Ето една снимка http://fearme.hit.bg/pix/RAM.jpg Според мен с тея 900 МХц, това си е чиста проба клокерски проц, при това на въздух си се охлажда подобаващо добре. Четох че някъде хората са го изюркали и до 3000 и нагоре МХц на въздух.