fsb = bus speed
300*4=1200
200*4=800.....
Само свалих множителя и покачих шината.И като влезеш в биоса натисни Ctrl+F1 за да изкараш скритите настройки което вероятно те спъва.
аз го пробвах това с Ctrl и F1 ама нищо не ми излиза... отчита все едно натискам само F1 и ми показва HELPа за клавишите.
Да не би проблема да ми е от дъното - DS3P P35
Да не би нещо NumLock да не работи или да си с някаква изчанчена клавиатура на която функционалните бутони работят само като ги пуснеш?
Мда,и двете бачкат без него.Забравих да кажа това Ctrl+F1 да го направиш на началния екран на биоса и тогава да влезеш в менюто.Ако и така нестава е необяснимо.Или опитай с десния Ctrl.
CPU Host clock control го сложи на enable.След това ще можеш да сложиш cpu host frequency на по-голяма стойност.
ами пробвах да го сложа на 300, но не искаше да се запали машината и вадих батерията. Мисля, че минималното беше 100, а максималното 700. Щом на 300 угасна... едва ли на повече ще. Сигурно ще трябва да вдигам някакви волтажи ама пък вече там предполагам е опасно да не изгори нещо Дали има тук FSB-wall на процесора който не позволява да се вдига повече или се бъркам (най-вероятно )
При мен се клоква,само делителя на паметта е на 2.50.Може с него да си поиграеш защото и при мен не искаше да вдигне повече от 2160 Mhz без да го пипна.
ами пробвах на 250 съответно на 2.4 и 2.5, но едва стига до логото на вистата и се рестартирва.
@dragozov , ако искаш да си сигурен че машината ти работи стабилно пусни някой тест (Оrtos, TAT, Prime)за 7-8 часа. 20 минути не са критерий за съжаление.
Нямам такова време свободно на компютъра защото правя и други неща и това ме спира.Може би нощем или като съм на работа мога да го оставя ама не виждам смисъл защото е стабилен,досега не е показал слабост,не е забил и не се е рестартирал.Температурите са стайни едва ли не.
Първоначално публикувано от dragozow
Той и моя на 3.3 Гигахерца е стабилен под ХР, ама ОРОС и Vista 64 bit гърмят много сериозно на тая честота. Така, че имай едно на ум.
Имам.Компютъра ми не е гасен вече 5-ти ден(хоствам хъб) и няма проблем.През това време е правил какво ли още не.Обикновено като има да забива или да се рестартира го прави след няколко минути.