Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Имам остро желание да си клокна процесора но за съжаление си няма и на идея как

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Имам остро желание да си клокна процесора но за съжаление си няма и на идея к

ами заради това ще питам и коя видео карта ще ми препоръчате защото искам да я сменя с някоя по-бърза й така и не ми отг. от дъното ли е захранването или рамта е проблема да клокна още процесора вярно липсва ми знание ,но ако ми помогнете предполагам че ще успея, ако не дайте някой линк за да по-прочета ... и да направя нещо по въпроса...
    GA-M61SME-S2L e дъното AMD athlon(tm) 64X2 dual core processor 5200 захранването е 400watovo та кое видео ще му пастне?
    или просто да не се занимавам и след време да сменя цялия комп ..?

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Имам остро желание да си клокна процесора но за съжаление си няма и на идея как

понеже дъното ти е gigabyte, най-лесно ще ти е да започнеш с това:

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...125_PX_ET5.htm

като първоначално се ограничиш само до easy mode. вдигай FSB-то през 10 и пускай това:

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103

ако след половин-един час не е забило, вдигни FSB с още 10 и повтаряй докато или компа забие, или втората програмка изкара съобщение за грешка. след това намали FSB-то с 20 от критичната стойност и си готов

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Имам остро желание да си клокна процесора но за съжаление си няма и на идея как

Това "остро желание" направо ме разби! Щом е такова за клокване на един процесор - бедна ми е фантазията как ли ще се нарече мерака при гледката на разголена манекенка примерно

5. Тук е от
    Dec 2008

от биоса като съм го clock да го върна ли в началните му параметри и след това да започна да клоквам с easy tune 5?
    box ми е охлаждането на процесора да го сменя ли ? И да сложа ли по-добро охлаждане на чипсета да е с някаква перка там... а не статично или няма смисъл? на самата програма easy tune 5 там където е overclock ми е бледо и не мога да цъкна на него?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не мога да разбера "острото" желание на много от потребителите да клокват системата си...
    Като се има в предвид че повечето компютърни фирми асемблират машините с евтин хардуер (дъна -дръвца за по 80 $ ,памети с висока латентност)... при които клока е много ограничен ,най-много 20% ......може и 40 % да се стигне (о чудо), но колко ще е стабилна системата е отделен въпрос.
    От клок има смисъл ако имаш подходящо асемблирана машина , за да постигнеш добър резултат и стабилна работа на системата. От друга страна обаче , цената на такава конфигурация (клокърска) е по-висока , което обезмисля цялата процедура по увеличаване бързодействието .
    Имам в предвид, че за да клокнеш както трябва процесор Х, трябва да се купи дъно от порядъка на 200 $ в съчетание със скъпа ,но добра памет....За тези пари може просто да се купи много по-мощен процесор...

Ех,спомени... на първият ми компютър беше лесен клокът - имаше на кутията дисплей , където пишеше 33Mhz ....до него имаше копче,което като се натисне, процесорът се "клокваше" на 44 MHz...Разбивах гадините на Warcraft 2.....

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

zaqza, не е точно така, защото нещата, за които ти намекваш, се наричат "екстремен овърклок"
    в случая говорим за леснопостижимите 20-30-40-50%, които изобщо не са абстракция, а напълно възможни дори и на евтини дъна с евтина памет (е, не говорим в случая за най-дърварските боклуци, а за нормални продукти)

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

20,30% пак е доволноо от колкото хич...

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Чети Хипо, чети... Много неща прочети... Няма нищо да загубиш от четенето. Без четене не става. Не е само с питане. Почети малко и в ХардуерБГ и в някои други ИТ форуми. Много има написано. Няма някой да седне пак да го пише. С желанието се почва, но с четенето се върши работа.

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Чети Хипо, чети... Много неща прочети... Няма нищо да загубиш от четенето. Без четене не става. Не е само с питане. Почети малко и в ХардуерБГ и в някои други ИТ форуми. Много има написано. Няма някой да седне пак да го пише. С желанието се почва, но с четенето се върши работа.
    В никакъв случай нямам "острото желание" да упреквам компетентните съфорумци в меко казано арогантно отношение към обикновените хора, които за щастие не са се родили с вграден чипсет в главата си, с мишка и клавиатура в ръцете си или дънна платка вместо гръден кош, а просто питат по човешки как и те да придобият някакви умения. Нали и Вие - Уважаеми Специалисти, сте от плът и кръв, а не гърмяща с тон колоните си "клокната" компютърна с/ма? Къде да чете Хипо, аз и другите, които Остро, Тъпо, Красиво, Елегантно, с Хъс и т.н. искаме да се научим КАК да о-в-е-р-к-л-о-к-в-а-м-е ? Хайде Mr.TECHNO, FearMe, sopata и останалите разбирачи - аргасайте ме не със сопа-присмех, а със Вашите Професионални Знания!
    Мога ли да Ви попитам:
    Как нежно да си оверклокна процесора на компютърната си с/ма, която се състои от следните компоненти:
    Процесор - QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
    Дънна платка - Asus P5Q Premium
    Памет -8 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM Super T
    Видеокарта - ASUS EAH3870X2 Series (1024 MB)
    Захранване - EPSILON 600W
    Хард - Seagate Barracuda 7200.10 500GB
    ОС Windows XP x64 - Superior
    Надявам се, че никого не съм обидил със скромното си желание да постигна умерен оверклок /3-3.2 MHz/ без специално охлаждане - освен Box-a имам и два 80 мм вентилатора като Everest показва температури 40-45 градуса.
    Този е в офиса, а в къщи е:
    Процесор - QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
    Дънна платка - Asus P35K-E WiFi
    Памет -8 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM Super T
    Видеокарта - ASUS EAH2600X (512 MB)
    Захранване - Corsair 600W
    Хард - Seagate Barracuda 7200.10 500GB
    ОС Windows XP x64 - Superior

Компютърните с/ми не се използват за игри и чалга видеоклипове, а за работа с 3D продукти на Autodesk, Abvent/Artlantis, Archicad +Video Edit soft.
    Благодаря Ви предварително и от сърце.

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Задай в БИОСа 9х333 като увеличиш с едно/две деления тока на процесора и намалиш делителя на памета пак да докарва 800 MHz. Изтествай системата за стабилност с Intel Burn Test или Ortos след което по същият начин можеш да пробваш и нагоре до заветните за теб честоти. Не знам само дали ще се справи с топлината боксовото охлаждане. Процесора е топъл по принцип а и идва лято.

13. Тук е от
    Jul 2007

КАК да о-в-е-р-к-л-о-к-в-а-м-е ?
    Колега,виждам,че темата е стара,но вероятно тук има и други като теб.Искам да ти изясня причината,поради която хора като теб получават леко негативно отношение.Принципно клока не е никак сложен,но крие риск.Искате да клоквате,а не желаете да прочетете елементарни неща,казвате-кои копчета да натисна и се сърдите,че никой(за щастие)не ви казва.Ами ето как аз виждам нещата,свързани с подобно желание.Човек,без никакво знание за устройството и управлението на автомобил,насочван и упътван по телефона,сяда зад волана на кола(в твоя случай бърза ;-))в пиковия час на Цариградско шосе(да,от София съм;-)),дава мръсна газ, и се включва в движението.Ми бон воаяж...С телефона в ръка имаш теоретичен шанс,но ако прекъсне връзката(ако ти запецне компа) осирането ще е царско...

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

piton367, благодаря ти за взетото отношение, защото същите думи от моята уста биха били изтълкувани като заядлив отговор на заядлив въпрос

клокването не е като работа с чук - "чукът нагоре, чукът надолу. повторете."
    има доста променливи, има разлика между платформите, между процесорите, между чипсетите и т.н.

а и как да дадеш компетентен съвет на човек, който смята, че изискването за гледане на чалгаклип е като това на игрите?! хеле пък да не говорим за мераци да се клоква компютър, на който се работи с cad и т.н. то не че има проблем в ръцете на човк, който знае как преди това да си тества стабилността, ама не с въртене на не-чалгаклипове

а пък съвсем отделен е въпросът, че темата е дъвкана, че дъвкана във форума, и едно елементарно търсене би дало доста резултати. думата "овърклок" връща 6 страници в търсачката ни. прецизирай примерно с вид процесор и 100 на 100 няма да ти е трудно да видиш какви процедури сме описали.. и пак... и пак... и пак...

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Аз вече се отказах да пиша по такива теми.

17. Тук е от
    Feb 2012

Здравеите, искам да си клокна процесора но нещо не се получава, клоквал съм същия процесор но на друго дъно, става въпрос за интелче E5200 и дъно asus p5g-mx не ми излзиа менюто в което тряа да вляза да го клокна, някакви идеи? благодаря предварително

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Имам остро желание да си клокна процесор

Цитат Първоначално публикувано от Kartofa
    E5200 и дъно asus p5g-mx
    Advanced Menu - > JumperFree configuration- > AI Overclocking = Auto ( Enter и избери Manual ) -

и трябва да се появи това меню

Не съм сигурен че всичко ще ти е активно , но пиши какво е за да кажем кое и как да пипнеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Имам една идея
    От blue_ във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 30-01-06, 16:21
  2. Celeron 366 MHz как да го клокна над 458 MHz
    От _-^Pampi^-_ във форум Овърклок
    Отговори: 5
    Последно: 21-10-05, 11:11
  3. Имам идея...
    От LordOfEvil във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 18-02-02, 10:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе