По-скоро на моста не му стига точец. При мен също се е получавал този проблем , добре клокната машина при палене си връща дефолтните настройки.
По-скоро на моста не му стига точец. При мен също се е получавал този проблем , добре клокната машина при палене си връща дефолтните настройки.
Когато работеше на 3.80 GHz 1.38v на FSB бях дал +0.10v на (G)MCH + 0.050v и нямах проблеми но сега не е така. От 3-4 дни се мъча да намеря някакъв оптимален клок и все нещо не става. Връщам всичко на дефолт в биос отказвам се от клока и на другия ден пак нещо ме дразни и почвам пак да го мъча. Когато го взех компа преди 1 година на 3.50 GHz и всички волтажи на дефолт беше стабилен. Дали нещо му стана на процесора или паметта която беше +0.25V. Мисля дали ще има ефект от Clear CMOS или се прави само когато компа не тръгва.
А каква ти е била паметта ? Ако е обикновенна без охлаждане , това +,25 може да е докарало до деградация.
клокни процесора, без да клокваш рамата, сигурно рамата не издържа на клока.
Паметта е убава, до 2,1 волта и малко нагоре няма да има грижи.
Не мога да разбера като клокна само процесора например на Е6300 2.80 на 3.5 GHz а паметта е на 1066 MHz дефолт трябва ли да и дам повече ток или само на шината и северния мост.
ако по спецификация за 1066 паметта ти не иска повече ток не и давай.
Пробвах на 3,50 GHz (333*10.5) на дефолт а паметта на 1066 MHz с +0.3v, тествах с S&M с CPU Load 100% и Long test. Два пъти го пусках като преминава теста на CPU и когато почне да тества паметта дава син екран и рестарт. Явно нещо паметта не става, поне така си мисля. Пуснах един Memtest86+ на дефолт настройки и няма никакъв проблем. Явно трябва да забравя за клока.
Мога да я пусна на по ниска честота, но защо преди работеше на 1140 MHz +0,25v и процесора на 3,80 GHz а сега не иска с повече ток и на 1066 MHz. Според мен нещо и има и май не трябва да я мъча повече. Как стоят нещата с гаранцията ако нещо наистина и има, ще я признаят ли когато е овърклоквана.
Как ще я познаят ,че е овърклокната ? Не би трябвало да имаш грижи
и аз така мисля че няма как да я познаят.
Много ти благодаря за всички съвети!
Stenly искам да те питам още нещо. Ползвал ли си програмата S&M и знаеш ли теста Power Supply какво точно изпитва. Самото захранване или напреженията на процесора. Когато започне този тест ми дава син екран и рестарт на компа.
Не съм я ползвал. Най добрият тест на захранването е да видиш с уред напреженията дали играят под товар.