"Айде стига бе , дефектен компонент ! Вярваш ли си ? Да не се окаже обаче , че половината сървъри били с дефектни компоненти !"
Никой не говори за всички сървери, а само за един единствен. Мислиш, че сървер не може да се повреди така ли? Само преди месец ремонтирах сървер, на който в рамките на 2 месеца 2 пъти му дефектира дъното (вторият път Compaq изглежда са изпратили не съвсем читаво рециклирано дъно).
"Грешката при мен е , че при някаква сметка се очаква по-малко от 0.4 пък то изкарва 0.49******* "
Тази грешка се получава, когато резултатът получен от изчисленията на текущата машина не съвпадат с референтните изчисления, които са верни със сигурност. Значи текущата машина не смята вярно.
"И на други хора съм чувал да им вади същата грешка ."
Е, и??? Това не е аргумент, че това е нормално или че програмата е скапана, нали ?
Щом една машина греши при изчисленията, за мен това не е стабилна машина. Един комп. трябва да може да извършва всякакви изчисления със 100 процентова точност. Досега от стотиците компютри, които съм тествал (това е част от работата ми) не съм видял Prime95 да се издъни без причина.
Не искам да се заяждам с никой, просто се издразних от прибързаното и грешно заключение на Павлин, че програмата е виновна а не неговия компютър. Смятам спорът за приключен.