Здравейте !
Имам следния проблем : АМД Атлон 1800+ произведен след 39-тия месец /заключен/ при оверклок блокира.Температурата му е 45 градуса,но не мисля,че в това е проблема,защото като си отворя кутията температурата пада до 40 градуса,и пак забива,а на номинална /1533/ честота работи без никакъв проблем.опитвам се да го пусна на 2100+ , 2200+ ,но нещо не става - дайте съвет.
Дъното ми е Гигабайт /в това може би е част от проблема/ VT600
т.е. без заключване на шините,и мога да покачвам волтажа само с 5% , 7,5% , 10% т.е. при 2100+ волтажа го правя към 1,58 V.
Същото е с AGP i DIMM шините.
интересното е,че НЕ ЗАБИВА ДОКАТО ИГРАЯ, с обикновенно преди,или веднага след това /точно на излизане от играта/
Ако има някой който се е сблъсквал с такъв проблем,или разбира от овърклок на Атлони - моля да пише.Благодаря
НОВОТО НЕЩО Е :
Няма проблем ,ако направя процесора да бъде разпознат от дъното на като 133Мхц ,а 166 по подразбиране.ТОГАВА дъното си пуска АГП-то на 66,а ПЦИ-то на 33 Мхц,и няма абсолютно никакъв проблем.
По-долу съм обяснил какво и къде можете да прочетете за "операцията" - ДОБРАТА НОВИНА Е,че не се налага нито да запоявате,нито да разпоявате нещо
[^] и цялото това нещо трае 2 минути,и 1 литър пот /докато стисках палци да съм уцелил правилните отворчета![]()