От около месец имам инверторен климатик LG C12 AWV Art Cool, закупен от Технополис - Бургас. Монтажът, естествено, бе извършен от фирма, препоръчана от хипермаркета. Като цяло, групата се справи с монтажа, без да унищожи нацяло апартамента.( не, че не се постараха сериозно да го направят). Както и да е, оказа се, че на корпуса на външното тяло има утечка, която се лови от обикновен фазомер. При проверка на щепсела се оказа също, че зелено - жълтият проводник не е свързан правилно, т.е. изобщо не е свързан - просто е отрязан. След неколкократни нервни разговори с шефа на монтажната "банда", бях убеждаван, че е нормално за инверторните климатици да има утечка към корпуса и други дивотии. Аз, естествено, си го подвързах както се полага, но реших да проверя и външните връзки (на външното тяло)... е, там се оказа, че един проводник (черен - към позиция, отбелязана със "3" на външния клеморед, за който си нямам идея каква роля играе), изобщо не е пристегнат в гнездото си, а се "мандахерца" свободно. Пристегнах и него, но утечката си остана. От фирмата ми казват: "Вие сега какво искате, наново да правим монтаж ли?" Та въпросът ми е: КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ УТЕЧКАТА??? Моля, ако имате идеи , помагайте
И дали е възможно да се намеси комисията за защита на потребителите във случай като този? BTW Ел. инсталацията в апартамента ми е изпълнена по БДС, т.е. на перата на "Шуко" контактите няма никакъв потенциал (проверено
) и са правилно изпълнени.