Здравейте,
чета вече от 6 месеца за отопление на къщата. Минах през термопомпа, климатици, котел на пелети, ретортен такъв на въглища и др., пелетна камина. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам и отдалечавам от крайното решение. Моля за помощ!
Къща 76кв.м. отопляема площ, на два етажа, две спални по 15.5м2, коридор по 7м2 на етаж, вътрешни стълби, две бани по 3м2.Къщата е строена 1985г. с тухли четворки и единички плътни. Измазана от вътре и вън. Положил съм гипсокартон на всички стени с 5см. стъклена вата. Отвън ще се облече с 8см. неопор. На пода на първи етаж имам 3-6см. XPS/нямам мазе/. Покрива е скатен, дървен с битумни керемиди. Под него са спалните с висящ таван, двойна скара гипсокартон, с 20см. изолация и парна мембрана/ 10 см. каменна вата и 10см. минерална. Имам изградена нова система с 65 алуминиеви глидера/ 2*10бр във всекидневната-23м2,15бр. в коридора на първи етаж-14м2, по15бр. в спалните-по 15м2.БГВ 150л. със серпентина.Нямам мазе и котела или камината трябва да са в помещение извън къщата/около 7м. отстояние/.
Къщата се намира в с. Владо Тричков, Софийско,на 685м. надморска височина.
Моля Ви, дайте идея за оптимално отопление на пелети, въглища и др. Зимата идва, а аз нямам решение още.
Благодаря!