Re:Размразяване на климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от emergency_bg
сега като се прибрах от работа, гледам, че по питата има една хоризонтална лента, около 30 см лед, не много дебел, но все пак...Жена ми каза че днес цял ден е бил като програмиран: 40 мин работи, 12 мин размразява. не би ли трябвало с толкова чести размразявания поне да има ефект. все си мисля че нещо не му е наред
интересна работа, днес е слънчево, към обяд леда се разтопи и климатика заработи супер, чак вечерта направи едно размразяване. явно, че като го няма леда работи добре, значи трябва да установим причината да не се размразява добре и този лед по средата да се задържа.
Цитат:
Първоначално публикувано от emergency_bg
интересна работа, днес е слънчево, към обяд леда се разтопи и климатика заработи супер, чак вечерта направи едно размразяване. явно, че като го няма леда работи добре, значи трябва да установим причината да не се размразява добре и този лед по средата да се задържа.
По принцип, тази лента и лошото размразяване са признаци за недостиг на газ в системата, но е по-добре да откриете от къде е изпуснал, а не само да го дозаредите
:offtopic:
Красиво е!!! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
По принцип, тази лента и лошото размразяване са признаци за недостиг на газ в системата, но е по-добре да откриете от къде е изпуснал, а не само да го дозаредите
Възможно е лентата да се получи и при по-голямо количество фреон, особено ако са идвали техници и след това лентата се е "преместила" надолу или нагоре, много вероятно да са добавили по-вече от необходимото. Най-добре е да се дозира, но да не забравяме, че и тръбният път се взема предвид.
така, на мицубишито му изкараха целия фреон и го заредиха наново на везна и го вакуумираха. Работеше супер, размразяваше се само по веднъж-два пъти на ден, няма никакъв лед докато навън беше над нулата. Снощи във Варна температурите паднаха и сутринта се събудихме на 21 градуса в стаята при 24 на дистанционното. Оттам нататък климатика просто не духа топло и не може да повиши тази температура, макар че по външното тяло няма никакъв лед. и пак се почна онова често размразяване. Нормално ли е това му държание?
emergency_bg
Това ми прилича на износен компресор. :) Все пак, нека по-знаещите да кажат.
На мен ми се струва, че изтича фреон. Често срещан проблем при стари машини, при превоза се получава някоя микро пукнатина и от там бавно изтича фреона. Така е възможно в рамките на месеци климатика уж след зареждането да е работил идеално и след това лека полека се скапва и така докато не открият от къде изтича или докато не му изгори компресора.
егати мистерията, след изключване от щепсъла и 10 мин почивка, почна да духа топло
emergency_bg надали на семейство ти става топло от мистериите с тази машина. Климатика явно не работи както трябва и след като няма читав техник който да му постави диагноза и съответно да го ремонтира по-добре им го връщай.
Защо днес при 19*С външна температура климатика си се размразяваше, както през зимата? Стана ми странно, излезнах навън нямаше никакъв скреж, но той си направи процедурата. Даже и вентилатора рядко включва в топлото време. Обаче на жената и е все студено.
Нормално ли е това размразяване?
По време на отопление климатика се включи на размразяване след след около 5 мин погледнах външното тяло и се издигаше нещо като пара с аромат на нещо като изгоряло! Когато свърши размразяването от вътрешното тяло излезе пак същото пара за около секунда!
Климатика си работи нормално и отоплява добре!
Това нормална процедура ли е да става така?
Да нормално е ... при всички е така но без миризма наизгоряло :blob
Е пара от вътрешното тяло не бях виждал...
здравейте, имам един въпрос, ако някой може да ми отговори.
климатиците фуджицу като се размразяват каква е процедурата и как можеш да познаеш че размразява - примерно лампичката, която свети, че е вкл почва да мига или...
мерси.