Re:Размразяване на климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Това с обледеняването на дъното на климатика е много неприяно снощи моята тошиба я разглабях в тоя студ да почиста леда че опира в компресора и бучи яко.
VeleV.Klima би ли дал малко разяснения как протича операцията по разглабянето за да се премахне ледът, т.к. тук повечето хора май наливат топла вода за да получат същия резултат. Аз опитвах да сваля предната решетка на външнто тяло на един от климатиците ми, но нещо не се справих. Иначе и моите са събрали лед в коритото, т.к. са се запушили всичките 3 дупки, през които се изтича водата от размразяването и сега преливат отстрани.
Утре ще ни спират тока,Мисля да изключа от сутринта климатика - Дайкин инвертор, ще има ли проблем после да го включа отново след като дойде тока и дали няма да е замръзнал?
quote author=Relute link=topic=34318.msg278789#msg278789 date=1199716843]
VeleV.Klima би ли дал малко разяснения как протича операцията по разглабянето за да се премахне ледът, т.к. тук повечето хора май наливат топла вода за да получат същия резултат. Аз опитвах да сваля предната решетка на външнто тяло на един от климатиците ми, но нещо не се справих. Иначе и моите са събрали лед в коритото, т.к. са се запушили всичките 3 дупки, през които се изтича водата от размразяването и сега преливат отстрани.
[/quote]
То няма нищо особенно просто равиваш винтовете кадето затварят капака горен и преден има модели с едно цяло горна и предна част. След като го отвориш сваляш перката с ключе 8 за да нея счупиш и може да разбиеш леда с чук като удариш по дъното тои се напуква и го махаш трудно е както бше при мене под самия компресор го размразявах с пистолет за топъл въздух. Дази вечер се наложи да направя тази операция на едно LG.
ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ТУК НЕМОГА ДА КАЧА СНИМКА ДОРИ 52кб.?
Велев качи първо снимката тук, после копирай линка за форум и постави в съобщението си. http://imageshack.us/
imam mitsubishi msz-sv-227-w.struva mi se che mnogo chesto razmraziava na okolo 40-50 minuti.tova problem li e
Цитат:
Първоначално публикувано от plamen_jr
imam mitsubishi msz-sv-227-w.struva mi se che mnogo chesto razmraziava na okolo 40-50 minuti.tova problem li e
това често размразяване може да е поради куп причини , най-често от прекомерното количество влага във въздуха / мъгла например .
може в най-големите студове безпричинно да се размразява при някои модели климатици , датчиците се шашкат - всичко това е нормално.
може и поради повреда , като например недостатъчно количество фреон , макар че ако беше така щеше да го усетиш в тия студове , щото щеше да умреш от студ :taz
imam dva broia.dyrjat se absolutno ednakvo.prosto iskam da preveda distancionnoto ne znam niakoi ot funkciite
Цитат:
Първоначално публикувано от ceko_sifona
Егати късмета и аз си купих това лято Мидеа CSU-09ннаа,лятото без проблем,но сега поне по веднъж на ден със шишето с топлата вода.Днес като намерих време да почета във форума,разбирам че именно този модел има проблем с дефроста.Моите наблюдения са че много късно включва на дефрост,духа хладно поне час,през това време целият е побелял и после при дефростта остава лед в долният край на питата.Помагайте спецове ако има някакво решение с този модел.
Виж този климатик макар и най кофти модела на мидея работи добре обаче замръзва защото е заводски зареден с малко количество фреон извикай си фирмата и да ти го заредят с везна. Съгурен съм обаче че когато си го купувал този климатик не си казал че мислиш да се топлиш с него.
Здравейте, имам Panasonic PW12DKE 2 бр. и доста прилично замръзват.До такава степен ,че перката започва да се удря в леда.Климатика ли е калпав или при всички китайски панасоници е така?
Цитат:
Първоначално публикувано от conan
Здравейте, имам Panasonic PW12DKE 2 бр. и доста прилично замръзват.До такава степен ,че перката започва да се удря в леда.Климатика ли е калпав или при всички китайски панасоници е така?
:yikes Какви ги говориш бе човек? Как ще стигне чак до перката, да не са ти заледени отводнителните отвори на дъното??
http://images22.snimka.bg/004777061-big.jpg
Ако това се случва и при теб, гаси веднага и почвай с топлата вода да чистиш леда докато нищо не остане, накрая махни щуцера на дъното, този черния на който се слага маркуча да се отведе водата. Големият отвор на дъното на климатика, където седи щуцера ВИНАГИ трябва да е отворен за да може да изтича водата!
Това нещо на някои климатици няма как да се получи. При даикин топлообменника е над горния ръб на тавата, а перката още по нагоре. Направен е, така че да може да преелее от тавата, ако случйно са се запушили всички отвори.
На ХИТАЧИ-то ми/Е10Н2/ при мотажа ги накарах да не слагат щуцера.Фабричния отвор е правоъгълен, някъде 6Х4 сантиметра и няма никакви проблеми, тъй като самото дъно е с голям фабричен наклон, отвора е голям и много бързо се изтича водата и не може да замръзне на дъното на тялото.
Здравей Edi1, твоя климатик прави ли такива изпълнения:
Имам нов Hitachi RAS/RAC-14EH1 . Когато времето е по влажно и температурите са под нулата, климатика топли 40 минути и се размразява по 20 минути. До като топли питата хваща лек скреж. Когато почне да се размразява, за около 5-7 минути питата се изчиства, но въпреки това режима продължава до 20 а по някога и повече минути. През това време стаята която е 16 квадрата изтива.
Изкам да разбера това нормална работа ли е?
Имали някакъв начин, по който да намаля времето за размразяване? От какво се определя това? Има случаи когато дори е по студено, но няма влага според мен, се размразява за по 5 минути, на всеки час. Има нещо като датчик на външното тяло отзад на питата в горния ляв ъгъл. той за какво е?
Турбината си е на auto. Но 20-30 минути за размразяване са много. За толкова време в стаята става цепеняк. После таман се стопли и той пак се размразява, не може да си достигне градусите никога и винаги бичи на макс.
Цикъла при моя е по-различен - между 60 и 120 минути при много влажно време и на около 4-10 часа при по-сухо.Най-дългия дефрост до сега, който съм засичал е около 10-12 минути, не повече.Но може на твоя модел да е друг цикъла.При мен не се чуства охлаждане по време на дефроста.При теб има и друго - машината е прекалено голяма за стаята ти, но надали затова цикъла е такъв.