Re:Размразяване на климатици
Достигам и до логичния извод, че освен от външната влажност и DB/WB, си зависи и точно от това, колко 'студ' се налага да "изхвърли" топлообменника на външното тяло и скоростта на вентилатора му (външния). Инвертора по-малко заскрежава, дори все още не съм го видял заскрежен, но предишният ми 12 конвенционален си правеше цяла зима скреж и вода в тенекията под него.
Зависимост определено има според мен между площта и качеството на топлообменника (да, защото той може да е малък, едноредов, но да речем с добре проектирани и с добър контакт тръбички в ламелите), но за да направим обективно сравнението - трябва на две еднакви стаи и температури вън/вътре да накараме 2 различни климатика да отделят подобна мощност навън. И пак ще зависи и от тръбен път, фреон и др.
Пийте по едно греяно винце, да се defrost-нат и душите ви - леле кво слънце пекна, макар да е 2.7С - къв скреж да очаквам?
М/у другото, като гледам схеми на евтини конвенционални - те нямат външен температурен датчик никакъв - как дефростват тогава - таймер или по двата датчика вътре?
Eдиният ми Panasonic PW-9GKE се спуква да се размразява,докато другуя инверторния Е-9GKE до сега само 1 път съм го виждал да прави това.Явно в по-умен от китайския знае кога точно да го прави. :)
Просто първият си вика "давай, дойде време за дефрост" докато другият следи множество показатели.
моя като е китайски панасоник защо не сам го видял да има и грам4е лед или скреж по него нито размразява настроен е на 22 градуса и ден и нощ са си толкова градусите даже и не капе от вънка
Цитат:
Първоначално публикувано от farkash
моя като е китайски панасоник защо не сам го видял да има и грам4е лед или скреж по него нито размразява настроен е на 22 градуса и ден и нощ са си толкова градусите даже и не капе от вънка
Вземи почети малко във форума и евентуално ще си дадеш отговор на въпроса! Не виждам защо едни и същи въпроси трябва да ги подхващаме и дъвчем по хиляда пъти!
Абе, я да ви попитам и друго - като размразяват, каква вода изтича? Тук набузиха кюмбетата и камините, не се диша от пушек при мъгла и капе (когато има какво да капе де) черна водичка, направо сажди.
Ами каквото се налепи по топлообменника, това и се изтича :) Много мразя като ми замирише на пушек и сажди... хем сме в блок, ама все ще се намери някой на твърдо гориво да отрови атмосферата.
Цитат:
Първоначално публикувано от bg_tisho
Здравейте модела на климатика ми е ASY12LCC снощи като се прибрах климатика беше направил 26 гр. на толкова го бях оставил вечерта само един път размрази и си работеше нормално като си легнах го направих на 24гр. вентилатора на med сутринта ставам беше 19гр. ужас" здравей аляска" и външното тяло беше здраво смразено започвам да си мисля че наистина е малък за стаята и живот и здраве по нататък ще го сменям с по голям а този го прехвърлям в спалнята.Благодаря на всички за отговорите
12LCC в стая 20 кв трябва да напука стените от жега!!! Или климатика не е добре, или не знаеш как да го караш, или спиш на отворен прозорец!
:-memnon ba4_dido, къртиш мивки с тия лафове  :ole Момчето ясно е написал(не еднократно) че като захладня климатика взел да не смогва с градусите. Майтап си правим с него ама май нещо не е наред с машината. Щото му се даваха съвети(да затваря прозореца, да слага вентилатора на по-височко и градусите да пробва по-нагоре) ама явно тия мерки не водят до по-топло.
Абе, кефя се, как някой повдигнал, въпрос във форума, не пише кво е станало, а ние се изпотрепваме да "даваме съвети"! Ами човека пише, че е в къща!, досега е бил с камина! Да казвам ли варианти...?
В каквато и къща да е, 20 квадрата по 3 метра са 60 кубика с 4.8кВ - и аз мисля че ще се напукат стените от жега ако му даде ряз!
12LCC на тва време и на 20кв. ако всичко по него е наред просто няма вариант да замръзне и да не топли най вероятно е испуснал.
Добре. Ето го варианта: Вентилатора е на мин., отвън е мъгла и около нулата. Освен това, досега е живял в къща ,с печка на твърдо гориво... отворени врати, много топло, пъхаш една цепеница,пак топло...,отворено-затворено, до печката не се стои! А тук е друго....
Ти кажи за бойлера. :)
Е, дето казвате, може и климатика да не е добре...
Цитат:
Първоначално публикувано от Очо
Ти кажи за бойлера. :)
:offtopic: Стига с тоя бойлер бе,ще ме умориш от смях :)) :offtopic:.
:) Ех, ама и ти avenger, няма да ме пропуснеш! По миналата година си размразявах и бойлера! с духалка.
Кво да пиша за размразяване.. Така са монтирани, че нямам достъп, не виждам нищо, не мига никаква лампичка, от вътре досега, не съм разбрал какво правят отвън, климите..