Ами аз явно смятам зимата за преходен сезон, щото си се грея с клими без проблем... И съм си прав де, след зима идва пролет - преход :ole
Преглед за печат
Ами аз явно смятам зимата за преходен сезон, щото си се грея с клими без проблем... И съм си прав де, след зима идва пролет - преход :ole
miry, глупости пишеш - мисли малко! И евтини и скъпи, машините си топлят без грешка! Ако твоя случай не е такъв - изкрено съжалявам, другия път като си избираш климатик си отвори очите!Цитат:
Първоначално публикувано от miry
naydenov69 и той е изперкал. Съжалявам за диагнозата, но другарю моля мислете малко преди да се изказвате за "% и сложни инженерни методи"!
И при мен питата се изчиства, но водата не успява да се изтече от тавата преди да я скове студа - затова и разпробих въпросните отвори.Цитат:
Първоначално публикувано от conrad
След процедурата с пробиването опаковах климатика отдолу около тавата с найлон и картон(да предам желаната конусовидна форма - трябва да кача някоя снимчица да се посмеете малко, ако вече не се смеете де), за да насоча излизащата от многото и навсякъде отвори вода към кофата на терасата - затова, че не мисля да съм променил дебита. + както писах, тавата(само тя) е заледена от 3 дена и тез отвори въобще не играят роля щот са запушени. Защо разпробих отворите(ако пита някой) - ами щото миналата зима пак ми замръзваше тавата и водата се стичаше отвсякъде като много малка част успяваше да попадне в кофата, в резултат на което терасата чак до пролетта беше ледена пързалка. Но в случая не ме притесняваше толкова пързалката, а че леда започваше(а и сега) да се трупа и катери по питата, и все по-близо към перката - и както разбирате и тез допълнителни отвори не помагат - явно идват малки, та пролетта направо с флекса ще им увелича дебита им. Ама вече сериозно се замислям дали не е по-удачно да "флексна" целия климатик и с Ваша помощ да избера по-подходящ.Цитат:
Първоначално публикувано от M_Dimov
nasko-g не говори глупости ти четеш само форума а мен всеки ден ме занимават по телефона и мога да ти кажа че Haier от 4-5 години насам е по зле и от мидея от 20-на монтирани само 2 работят Факт.Всичките имат ремонти я компресор я платка и шума е неописуем при всичките Haier които съм виждал неотстъпват на Osaka по шум.
Стария haier преди 6-7 години беше железен затова и струваше колкото марковите климатици сега и цената му е като на midea.Даже на 12-ките немогат да си позволят да слагат двоен топлообменик.
Е това е хаер леко замръзнали то след като днес се разтопи леда. Видях и една тошиба и един келон направо като буци лед но не можах да снимам бях в движение.http://img107.imageshack.us/img107/7...2009007xf0.jpg
VeleV.Klima този хаер изобщо даже не е заледен а просто е заскрежен :Drinks:
И твоя ли така "заскрежава" :-memnon
Това е ненормалното, а не ако има лед по ламарината... Тя може да е от всичко друго, но не и от неправилна работа на климатика. Ако питата ти е снежен човек, лошо...
Сигорно и това Gree inverter което днес при 0 градуса снимах и то е заскрежено?Не ми се слизаше от колата да го снимам по добре но и от този кадър се вижда.А haier-а е сравнително добре при този клас машини не е ледясал а просто повечко заскрежен.
http://picfront.de/d/vdwZNR0i7h/14012009072.jpg
точно тоя Хайер с тия малките тела никога не съм го виждал с чиста пита зимата ,тука в нашия град са стотици такива .. даже мога да ти кажа кога ще се размрази - между 20 март и 10 април .Цитат:
Първоначално публикувано от VASCH
ЕДИТ: уха ,тоя последния цепи направо явно от покрива капе на топлообменника
Единият да, другия не но макар и да се заскрежава толкоз много след дефрост е сух. :bravo
Познай какъв топлообмен прави докато работи с толкова заскрежен топлообменник...
Днес цял ден обикалям Бургас да снимам поне един замръзнал климатик и о :yikes оказа се че няма.А една мъгла една влага от морето от езерото Вая Мандра.......
Аз пък тия дни се здобих с обектив към мобилния телефон и стига да има излизания из града мога да си снимам.
TIMBERLAKE ти нали вече няколко години не монтираш хаер,как така ти звънят на теб не знам.И в никакъв случай не твърдя че всички хаери стават за отопление.Знам че имат много калпави модели но и имат и доста добри модели (RU;HV;HVA) Човека се оплаква че му се е развалил климатика ти му казваш да си смени климатика.Ти така ли правиш ремонти като ги сменяш?Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Ако имаш път към пловдив обади се да ти покажа как работят моите климатици. Ще разбереш че не си съвсем прав за хаер. :Drinks:
Може да не ги монтирам но след като има кой друг да го прави и после като се скапе седи и го гледа като паметник звънят на мен.
Сигорно ще кажеш че ти правят и 25 градуса при -15 и ти горят по 20 лв. ток на месец.В Пловдив е по меко времето отколкото при нас там може и по добре да работят ама тука просто нямат шанс.