Повече фреон, по-голям топлообменник, повече мощност, си мисля аз.
Повече фреон, по-голям топлообменник, повече мощност, си мисля аз.
може ли климатик с работещ с фреон R 407c да се презареди с фреон R22.Знам ,че 22 е забранен заради озоновия слой ,но ми се струва ,че с 22климатиците работят по добре имам и от двата,но 22 по добре охлажда и по добре топли през зимата.До колкото знам има разлика в налягането и маслото на компресора.
Еди според мен препълнен климатик по-бързо дефектира , товари се компресора и става беля.
Да, така е.Аз имах предвид, ако и двете машини са заредени по табела.Има доста примери машини на различни производители, със сходни номинали, които имат различно количество фреон по табела.Та в този смисъл, повече фреон предполага по-голям обменник, и при ниски температури ще запазва повече мощност.
Може и още как.И работи по-добре на р22.Доста по добре.Първоначално публикувано от branko
и какво ще правим климите на фреон 22 когато ще трябва да ги дозареждаме
Ако намериш фреон - дозареждаш , ако ли не - " рециклираш " , трябва да сме модерни !
Все още се намира R22. Който търси-намира. Ако някой, все пак неможе да намери-да пише на лични.Първоначално публикувано от civica
![]()
Това и аз го знам , но ..... , е има подробности !
Според мен фреон 22 ще се намира още няколко години след това просто почти няма да има оцелели климатици за потдръжка или ако има то няма да си струва цената...
Последния експеримент, който направихме беше с Панасоник CS/CU-G125KE, на когото сменихме компресора с такъв от DKE, заредихме с 410 ХХХ гр. и работи перфектно без каквито и да е други промени. Но както правилно се изказа г-н хладилна чанта (cooler is a device or container for keeping things cool) това едва ли си струва, защото всички тези стари климатици са на предела на своите години и не си струва цапотията. То и в китай вече трудно се намират компресори на стари фреон на прилична цена.
Всеки обича да си пие бирата студена така чe хладилната чанта ( is very important device ) докато килими под път и над път ( а не килими бе клими, обърках се) .. иначе за експеримента много ясно че ще работи след като маслото се налива в компресора и се налива такова което да работи с конкретен фреон ... в случея комп за ДКЕ серия -> синтетика за 410.....
Здравейте аз имам киматик Daikin AN2508DX-W, който е с 407 фреон, но ми го заредиха с 22.Вече 3 - 4 год. работи,но на няколко пъти запуши дросела и стана по- шумен.Зимата като обръща цикъла се чува завирането на маслото,не знам до кога ще ме изкара,за това не правете тази ГЛУПОСТ ! В момента маслото е станало на ...... и трябва цялата магистрала да се изчисти от него и презареди.Което е голяма хамалогия,затова съм го оставил на изживяване за жалост.Иначе работи перфектно с 22-та.Но до кога... никой не знае.Така че не експериментирайте!На външното тяло е написано всичко,СПАЗВАЙТЕ ГО![]()
Успех
![]()