един познат ми разправя,че си купил нов инверторен климатик за новия фреон,екологичния
но му заредили от стария не си спомням означенията,ама вие ги знаете.
и климатика бачкал супер.та това възможно ли е?
един познат ми разправя,че си купил нов инверторен климатик за новия фреон,екологичния
но му заредили от стария не си спомням означенията,ама вие ги знаете.
и климатика бачкал супер.та това възможно ли е?
R410 / R22 ???
Че той фреона при нов климатик доколкото знам се намира в компресора. След монтажа системата се вакуумира, след това фреона се пуска от компресора с развиване на един щуцер... При мен така монтираха, никой не е пълнил с фреон от външен "източник".
А дали би работил с R22 вместо с R410 не знам, нека да кажат спецовете тук.
Да бе верно новите климатици бяха пълни с фреон,значи има нещо гнило
Че са го измамили нещо този пич, измамили са го. Всички климатици се продават заредени с необходимото количество фреон и евентуално ако тръбния път е по дълъг се налага дозареждане на системата. И климатик на фреон R410 неможе да работи с фреон R22...Цялата система е пригодена за този фреон, в зависимост от неговите показатели. Като се има предвид, че R22 се използва за средни температури на изпарение от –30 до +10 °С, a R404A за средни и ниски температури на изпарение от –40 до -6 °С, трябва сам да си правиш сметката къде е разликата?!
Тука нещо на някой не им е ясно как от R410A мина на R404A??? Освен това цялото управление на климатика става по температура така че R410A и R407C към R22 Да ! Обратното не поради разликата в маслата !Първоначално публикувано от Aleksandars
А за разликата в наляганията и разни там диаметри какво ще кажеш?
И размера на топлообменниците трябва да е различен.Първоначално публикувано от freelander
Няма разлика в наляганиата реално вярно че има около 7 бара разлика в работните налягания между R22 и R410A НО всъщност температурите са еднакви и разликата между високо и ниско налягане са еднакви така че... всичко опира до маслаЮ
Първо пишеш че има разлика в наляганията, но температурите били еднакви. Това не е вярно защото при двата фреона на всяка температура съответства различно налягате. Съществуват таблици Налягане-Температура от производителите на фреон в които са посочени тези данни.Първоначално публикувано от cooler
После пишеш че няма разлика при високите и ниските налягания на двата фреона. Това също не е вярно защото фреоните са различни с различни налягания. Поясни по-точно какво искаш да кажеш.
Изглежда сте пробвали нещо ново, иновативно при климатиците, които е трябвало да се зареждат наново. Както се казва, намерили сте му цаката, вместо да зареждате със скъпият фреон R410a зареждате с евтиният R22. Интересуват ме резултатите от тези успешни за Вас опити: външна, вътрешна температура, температура на издухване, налягания и колко време вече работят така без проблеми. Това нововъведение само на инвертори ли го прилагате или и при конвенционалните дава добри резултати.
Човече, що говориш глупости?Първоначално публикувано от cooler
Разликата е 3 бара, а не 7, но това не прави твърдението вярно.
За протокола - при 0 градуса, R22 е 4 бара, а R410a, 7 бара.
...................
Но все пак има нещо интересно в това........струва си да се пробва.
Машина оразмерена за 410, да и метнем 22..........ако я заредим доволно, ще дигне кръвното, ако я заредим колкото трябва.......може да получи инсулт........
Пробвали сме го на Хаери и Фуджица - зареждат се с 250-300 гр. повече от указаното на табелките и работят перфектно /някой от тях повече от 3 години/Първоначално публикувано от patra6kov
На инвертори? Бива. А СОР-а замерихте ли им случайно?Първоначално публикувано от lavsho
Никой не твърди, че е практически невъзможно.
Аз съм чувал с ушите си как "специалисти" подменят и летният фреон със зимен.