някои може ли да ми каже каква трябва да бъде температурата на изпарение на кондеционер с фреон 407С защото едни ми казват +5,7С а други -7,8С предварително благодаря
някои може ли да ми каже каква трябва да бъде температурата на изпарение на кондеционер с фреон 407С защото едни ми казват +5,7С а други -7,8С предварително благодаря
Май не ти схващам въпроса...
Температурата на изпарение /кипене/ на R407C е от -43.6*C до -36.6*C при нормално налягане /1 атм/!
като го зареждам с фреон на манометрите какво изпарение трябва да показва
Марка и модел.Инвертор или прост?
Имало е пропуск ли.Защо го зареждаш.Ако е пропуск трябва да го изпуснеш нацяло не да дозареждаш.Дай максимално пълна информация.
марката е Montair тип шкаф има пропуск и ме интересува само на какво изпарение трябва да го остава то си пише колко фреон му трябва ама в килограми а аз няма как да го премера довечера мога да ти прата документация за него ако искаш
Аз ще ти отговоря точно само ми дай подробна информация.
R407C е трикомпонентен агент. Различните компоненти имат различни температури на изпарение при едно и също налягане. Както казва badr, трябва да го изхвърлиш всичкия вместо да дозареждаш. Реално, ако нарушиш консистенцията, няма да имаш проблеми в режим охлаждане, но отоплението ще се пообърка.
ок,като го изхвърля целия на каква температура на изпарение трябва да го остава?
Няма защо.Разбирам напълно ситуацията.Зная как е.На същия огън съм се пекал.Успех.