С тия два конвенционала в 120кубика ще си е премеждие.
С тия два конвенционала в 120кубика ще си е премеждие.
E за 35-40кв.м. при 3м. височина само за през деня две 12-ци трябва да стигнат , пък има и камера на дърва за най-студеното, ако се наложи. Няма да се къпят бебета , целта е температура от 19-21 градуса .
Здравейте, искам да попитам за компресор на климатик. Данните за климатика са следните:
Капацитет на охлаждане/отопление (мин./номинален/макс.) - BTU 12000 / 12500
Капацитет на охлаждане/отопление (мин./номинален/макс.) - KW 3.52 / 3.67
Консумирана енергия при охлаждане/отопление - KW 1 / 1.01
EER - Коефициент на енергийна ефективност (охлаждане) 3.52
COP - Коефициент на производителност (отопление) 3.61
на компресора пише 44А263А и според каталога на
http://www.rechi.com/en/web_en_produ...efrigerantId=3
компресора има капацитет 10275 BTU COP 2.76 , та въпроса ми е дали климатика наистина има тази мощност, която е написана на табелката му?
TOSHIBA
Carrier имат един модел компресор DA111A1F-20F1 който според сервизните с които разполагам е поставян в сериите SKVR-E и 38NYV-H (нямам инфо за други модели).Друг модел (или модификация - не знам) е компресора DA111A1F-24F за серията SKVP ! Въпросът ми е каква е разликата между двата компресора ?![]()
Ами дасе каже каква е разликата ще тря да са налични сервизните и на 2 то модела компресори и дасе сравнят но по принцип всеки компресор се подбира спрямо и останалите компоненти в системата тооплообеници темепературен диапазон на работа начин на дроселиране диапазон на минимал и максимал и типа използван хладилен агент
Интересува ме дали имат конструктивно някаква разлика.Нали все пак вторият е от следващото поколение dai sei kai.Или това не е от значение ?
Разликата предполагам е минимална, и двата са 750 ватови, 24Ф е по-късна модификация на 20Ф1.В новата 6-а серия на ТОШИБА сложиха стария компресор - 20Ф1.20Ф1 също се ползва в по-старите ДАЙСЕЙКАЙ.Има го в EAVP-E и GAVP-E.Като гледам графиките на машините, има по-добри характеристики от 24Ф.
Аз затова дебна някой от ''изчезващите видове'' с тоя компресор,като например Carrier Platinum,да ми падне на добра цена,ама засега нищо.