...пък тоя ако те бъзика му кажи че съм ти го направил и си работи а как той да си троши главата да мисли...Цитат:
Първоначално публикувано от Markony
това е отговора на техника ми,който го направи
Преглед за печат
...пък тоя ако те бъзика му кажи че съм ти го направил и си работи а как той да си троши главата да мисли...Цитат:
Първоначално публикувано от Markony
това е отговора на техника ми,който го направи
кажи Диндо,в момента гледам схемата и ти предлагам да отговориш на оня с канарчетата той чувал ли е за трифазни системи и знае ли че между фазите има разлика от 120 електрически градуса за да те пита тези дивотииЦитат:
Първоначално публикувано от ewgeny
пак негов коментар.... angel
Човек, наистина нищо не разбрах от тези коментари. Както и да е жив и здрав. А устроиството го направих, и го пробвах. Бачка си, но сега има нужда от малко усъвършенстване.
@ewgeny,имам си човек,който ми ремонтира електрониката.Това което съм постнал са негови думи,за които го попитах дали мога да го цитирам.Извън България съм тези дни-прибирам се за 5-6 часа и пак отлитам.Ако искаш подробна информация мога да дам SKYPE-то му,на което си контактуваме!Не съм спец по електроника,просто искам да помагам тук,в този форум.Схемата я публикувах,защото друг участник в този форум пусна товаЦитат:
Първоначално публикувано от ewgeny
http://uk.youtube.com/watch?v=IN18g8...eature=related
и това,което е направил моя човек е 1:1 с това на филмчето!
Мои колеги го ползват и са доволни-забравили са лампи и нагреватели за диагностика на инвертор.Мислех си,че това е доста популярна схема....
Ако я усъвършенстваш-стискам ти палци!С най-добри чувства!
Диндо
Относно тестера за Инвертори
Преди време имаше тема как да разберем дали е изправен инверторен компресор. Та там се обсъждаше една схема за тестер на инвертор http://uk.youtube.com/watch?v=IN18g8...eature=relatedсамата схема дадена от dindo е това http://img134.imageshack.us/my.php?i...nverterio6.png.
Аз намерих тази http://www.aircon.ru/pbc_download/files/f1225978959.doc от Aircon.ru .Направих я, но мига добре до около 25, 30 херца, после вече е толкова бързо,че само светят всички диоди.
Има ли някой който да ползва такъв тестер и какви подобрения да направя, че да мига при 50-60 херца.
Ако обясниш какво точно тестваш и какво искаш да тестваш, може би ще мога да помогна. От колко до колко може да се променя честотата?Цитат:
Първоначално публикувано от jorkata74
Това не е тестер за компресора,а за силовия модул,управляващ компресора.Обикновена светодиодна индикация на честотно-управляваното напрежение,подавано към компресора от платката.
Може би трябва да се направи делител на честотата от някой електрончик.Ще питам утре мой приятел.
Lupus- от 0 до около 100 най- много,не съм сигурен,но едва ли компресорите ще вдигат над 6 000 об/мин
Прав си не е тестер за компресора, а за силовия модул. Моя грешка.Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Lupus, vanko68 го е обяснил по-добре от мен, но това работи добре до около 30 херца, в клипчето мига ясно, но не е ясно каква им е честотата. Отделно участници във форума казаха, че са си направили такъв и работи, та затова питам.
От 0 до 120-130 rps са компресорите, доколкото знам! Трябват или делители на честотата или нещо да показва с цифри. Ама три честотомера не е толкоз просто, както на тази схемичка!
Не знам с интегратори или там квото беше - че да се усилва яркостта само при по-висока честота, например? Дали и това не е така, всъщност - човешкото око над 20 херца замазва нигането - принципа на киното и ТВ!
Само че,като се замисля,това няма да върши никаква работа за сервизиране! Ако повредата е в компресора и мерим платката,как ще я натоварим,за да имитираме закачен компресор? А ако си мигат диодите,но с различни честоти,как ще ги различим с нашето несъвършено око? А ако компресора е механично блокирал и си мигат правилно?
Какво ще стане като се сложат делителите. Нормално е като се качи честотата да не се виждат отделните фази. Този тестер може да покаже дали работи управлението на двигателя, което не е малко. Сигурно в повечето случаи резултата от теста на ниска скорост (видимо мигане) ще е достатъчен, освен ако не се появяват проблеми при високите скорости. За там може и логически анализатор да се ползва :) Много сложно стана :)
С това може да се провери дали не е повредено и някое от рамената на всяка от фазите. Има какво да се тества.
Платката и компресора трябва да се тестват отделно! Можете ли да формулирате нещо като задание за тестване на платката? Какви параметри трябва да се мерят и с каква точност? А да се направи "изкуствен товар" едва ли ще е сериозен проблем. Има ли обратни връзки от компресора към платката? Очевидно един добър тестер ще да е с някакъв микроконтролер, защото тая "мигалка" е твърде елементарна.Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
На клипа обратни връзки с отделни проводници очевидно няма. По ток такива в управляващата платка са напълно възможни.
Нека тези които ремонтират инвертори да кажат какво ползват на практика.
А във втората част на клипа не показват ли установяване на повреда в контолера?
Аз ги ремонтирам елементарно-нося си здрава платка,ако има съмнения в групата платка-компресор.Слагам новата и ако тръгне с нея-старата платка се сменя от вносителя.Ако пак не тръгне-сваляне на външно и смяна на компресора.
Никой ли не чопли електрониката, в какъв интервал са цените на платките?