Че и за FD35VA ако може - другата седмица ще ми монтират такъв, но за съжаление няма да мога да ви дам кой знае какви данни, тъй като не чаткам почти нищо от климатици ...Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Благодаря предварително!
Преглед за печат
Че и за FD35VA ако може - другата седмица ще ми монтират такъв, но за съжаление няма да мога да ви дам кой знае какви данни, тъй като не чаткам почти нищо от климатици ...Цитат:
Благодаря предварително!
изчитайки няколко сервизни документации стигам до извода че инвертора е най икономичен на номинална мощност ,за това и КОП се дава при номинална мощност ... какво мислите по тоя въпрос
Че не следва да бъде преоразмеряван според мен. Това отдавна го говоря...
От колко време го имам и сега се сетих да погледна - на MHI SRK25ZGX-S топлообменникът е ДВУРЕДОВ. valen1, вече няма съмнения по въпроса :)
На мен пък ми е много интересно как точно се смята СОР при -15 градуса например. Щото аз смятам и изобщо не получавам такива разлики.Цитат:
Я да видим сега, кой бърка, м?
незнам дали има точна формула за това как се смята СОР при -15гр. ама не повече ще е от 2 според мен. за моделите на пазара.
Имам таблица на КОП-а на дайсейкай ІІІ на отопление от 20 до -15 градуса при честоти на компресора от 10 до 100% през 10 % ,но не мога да я кача тук, нещо не става.
Аз пък твърдя, че почти няма разлика! СОР си остава почти постоянен при промяна на външната температура!Цитат:
Първоначално публикувано от denuchi
Нека някой ме обори ако може.
(Не споря само по принцип, наистина смятам и съм убеден, че е така)
Честотата на компресора на дайсейкай 3 се изменя от 11 до 33 Хц (мисля че стигаше до малко над 50 при мощния режим).Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Така че няма как да е 10%.
Става дума за работа на 10%, а не за 10 херца.,
то за спор не става и дума. а я кажи при какви температури е смятан копа при охл. и отопл. щом си сигурен че нама значение от темпер.
Тези данни, които посочват в брошурите по принцип мисля че ги дават при +7 градуса.Цитат:
Първоначално публикувано от denuchi
Не знам как точно я четеш тая таблица след като не разбра какво ти казвам. Дори максималната честота на компресора да е 50Хц, 10% от нея е 5Хц.Цитат:
Става дума за работа на 10%, а не за 10 херца.,
Следователно не става въпрос за честота на компресора, както си написал.
Какво според тебе значи "работа на 10%". Сигурен съм че според теб описва всичко каквото искаш да кажеш, но всъщност нищо не казваш.
а като ще стане при -10 какво става според теб. след като е смятан копа при +7 гр. я помисли малко. и ако проетеш всичко какво е писано тук няма да говориш глупости. "edi1" е дал една таблича за което му благодаря, за да не слагам аз.
Става дума за 10% от честотната лента.
Мисля,че на някой хора това ще им е интересно:
http://v-clima.com/faq.php
Ей в това ми мнение има 3 графики - разгледайте ги.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg310667