Саньото на 100 волта го дават 180 вата но аз замерих консумация от 130 вата моментна не средна ,при които си духа леко топло колкото да подържа ..моя работи на 130-160 вата не изключва дори при +10
Преглед за печат
Саньото на 100 волта го дават 180 вата но аз замерих консумация от 130 вата моментна не средна ,при които си духа леко топло колкото да подържа ..моя работи на 130-160 вата не изключва дори при +10
Тази показана графика не мога да я разбера. По показаните данни трябва да е Топло-производителност - коефициент на корекция. Виждал съм коефициент на корекция в зависимост от дължината на тръбния път, но не и спрямо топло-производителността.
При външна температура +20 градуса и вътрешна +7 градуса коефициента на корекция не е точно единица, а при точно тези температури се правят замерванията за мощността на режим отопление.
Плътните линии трябва да са реално измерените стойности, а пунктираните да са теоретичните.
20 ZG-S под нулата пада и до около 300W,замервал съм го.Цитат:
Първоначално публикувано от mantaman
А иначе съм писал за 63 ZE-S1 ,че пада и под 300 W ,а струята е хладка!Говорим за външни температури над нулата...около 7-10* и постигнати 20* вътрешна.
valen1, тя графиката ясно какво означава като цяло. Коефициент 1 = 100% мощност (при +7*), коефициент 0,8 = 80% от мощността, която е имал при +7* и т.н. След като е по плътните графики, значи трябва сериозно да коригирам данните за FD-25VA. Да го правя ли?
А, таблицата от стр. 184 от документа(от който ти даваш графиката по горе), тя за какво е?
Проверих в английско езична сервизна документация на тези модели и наистина има такава графика. Обяснено е и за прекъснатите линии. С прекъснатите линии е при идеални условия.
[img width=800 height=254]http://img155.imageshack.us/img155/9859/smmuzga2580vaa1a2ob442cdc2.jpg[/img]
Обяснение на дадената графика. Имаме две променливи: външна и вътрешна температури. Даден е фактор на корекция на мощността в зависимост от тези две температури. Също така е посочена каква ще бъде температурната разлика между температурата на вход и на изход от вътрешният топлообменник в зависимост от вътрешната и външна температура.
Пример: При външна температура +7 градуса и вътрешна +20 градуса имаме фактор на корекция едно (близко до едно). При тези температури, разликата в температурата на вход и на изход от вътрешното тяло при номинална честота на компресора ще бъде 15,2 градуса за модела MUZ-GA25VA.
В такъв случай няма да променям нищо, тъй като графиките за другите модели са дадени също при "идеални" условия - пише си отдолу без разскрежаване или наличие на скреж по топлообменника. За да са всички при равни условия, ги оставям тама. А че от МЕ са били честни и са дали каква ще е реалната картинка говори добре за тях.
Както се вижа и от графиката, около 0*C спадът е най-драстичен поради високата влажност на въздуха и заскрежаването на топлообменника.
колеги имам въпрос към вас,искам да взема климатик за стая 22,5кв.м,оба4е немога да реша кои от двата модела да избера фд25 на митсубиши или дс25или28 на санио,като дилемата е 4е митсубишито се изклу4ва като стигне 1,5кв а саниото не,един познат които работи във фирма за клими ми каза 4е е по добре 4е се изклу4ва защото примерно ве4ер като легне6 несе налага да работи цяла ве4ер както другия и т.н. другото което ме притеснява е 4е тази стая е доста топла(има и кухня в нея)и дали пак няма да се изклу4ва 4есто,4е въпроса е дали ако зема митсубишито няма да се набутам целта е да е икономи4но и с екстри :) да си избие парите сравнение с другите клими и духалки (досега бях на духалка).ако може да дадете някъв съвет .
Това, че ще работи по-дълго, в никакъв случай, не значи че ще харчи повече ток. Напротив - за топла стая е по-важно да има ниска минимална мощност.
П.С. имаме си буква за целта, мой човек. "4" са го измислили арабите. Ти да не си падаш нещо-талибанин?
penko_bg като ще купуваш климатик, и гледам се спираш на маркови машини, първо слагаш конфорта (особено лятото) и после търсиш икономията. Като цяло за годината може да не ти даде много икономия, понеже зимата икономисваш, а лятото пък се набутваш. Сравнено със сегашната ти ситуация без климатик. Но като цяло си е хубава инвестиция според мен. Така че не му мисли а действай!
Успех!
Странно как саньото няма да спира и тръгва въпреки че е инвертор. Колагто имаме нужда от нула вата за отопление или охлаждане, няма значение, какво прави климатика? Просто ми е чудно ;)
Май съм позакъснял с мнението си доста ,ама все пак да си кажа .Имам FD25VA в стая 16кв. северна ,тухла .8 ет. без изплация ,с ал. дограмас термомост/ако има някакво значение./Та не разбирам много от КОП МОП и т.н. НО на мястото на FD-то имах едно Хитачи купено само година /т.е./миналата Януари за колосалната сума от 1200лв.става дума за конвенционално Малайзийско Хитачи 14Н2 или нещо такова.Криво ляво изкарах зимата на 2009с него /говоря Януари Февруари ,март/Викам си той ше се угризи и ше почне да топли.....да ама не !!!декември месец същата година започнах да мисля за алтернативна машина в тази стая защото великото Хитачи не топли.Та взех си аз ME FD25VA монтират го хората на 14 Януари/т.г/ и аз започвам да чакам арктическите студове...Е дойдоха, най ниската температува в Ямбол тази зима беше около -24-25* а Климата си баца перфектно...незнам колко и е копа колко и е консумацията колко и е топлоотдаването но като застана под нея и завирам ,а в стаята е нормлана температура /колкото е зададена/не съм мерил с термометри щото ми е комфортно и не ме интересува друго.Климатика започна да работи по споменатия в предедни постофе ОН-ОФ режимедва март месец когато температутите вън се колебаеха между 18*-22* или т.е.около Мак. външна температура при отопление.....като аз си реших приблема като пуснах машинката на автоматичен режим /топло студено избира си сама/Учудващо но има такъв режим. които има такъв дзвер и не знае каде се активира той ...от копчето за избор на режими като започнете да ги местите една след друга и погледнете дистанционното ,на дисплея трябва да се показва най- горната иконка в реда на режимите.Кеф ти риба кеф ти паламуд ...та според мен този проблем с високата минимална мощност е решен именно с този режим които междувпрочем е много близък до климатрониците при автомобилите/или аз така си мисля незнам /Машинката си е супер топли като за световно Доволен съм определено и не съжалявам за вложената сума която някои казват ама тя няма възвращаемост....Другари измествам малко темата ама възвращаемост в това да ти е топло зимата или да караш комфортна кола или каквото и да е било друго начинание без то да ти докарва доход НЯМА .Само наливаш левчета дали повече като инвестиция и по малко като консуматив/сметка за ток/или обратното е все тази ама комфорта между Мицубишито и Хитачито което махнах е едва 800лв. и една по дебела фанела по малко.Е верно сега имам един великолепен вентилатор и охладител /като така или иначе не ползвам клими за охлаждане в нас/ за 1200лв.Ако някои може да се похвали с по скъп вентилатор от моя ЕВАЛА МУ ПРАЯ по баровец е от мене .Сега за Стаята на хлапето която е Юг. 15кв. пак тухла с гипсокартон и вата отвътре същата дограма досега отоплявана с китайско топ чудо GREE 12 GP смятам да сложа една Тошиба Дайсекай V и ако оправдае очакванията ми детето да не зъзне като куче ще запаля една свещичка в чест на изобретателите и.
и сравняваш GREEс daisekai V ???? - Трабант и ферари (въпреки че не го обичам). Ти за цената на Daiseika-я ще купиш половин бус Gree-та. GP-то освен това май им беше и най-ниската серия.
Не ..никаде не съм казъл че ги сравнявам .Просто отчетох грешките които направих с Грее и Хитачи и сега си оправям положението с отоплението .Е верно за сметка на доста финанси и скок през моделите /точно както ти го каза от трабант на ферари/Ама предпочитам вече да взема възможно най доброто за парите си отколкото да експериментирам.М/у другото Грее се справяше по добре от Хитачито но докъм -5 -8* някаде след това духа хладно трака бръмчи и т.н. и след доста изчетени теми вече ми е ясно защо е така !!!ама защо не ги прочетох тези работи преди да дам близо 2000лв. за 2 климатика които не ми вършат работа
ПП.Грее-то вече е продаден на един колега които ще го ползва за охлаждане основно и може би през преходните сезони ...след това си е на дръвца ..за сумата от цели 200лв.
Някой има ли впечатления от VRF системите на GREE, питам от чисто любопитство не бих я заложил в някои проект.
Моля за мнение от собствениците на нови 220 В климатици от висок клас с цена 2-3-4 хил. лв. Защото последните седмици форума се напълни с оплаквания от по евтините машини. Споделете как се държат, има ли бучене, тракане, вибрации, обледяване, харчене на повече ток, ей такива работи. И като цяло доволни ли сте и оправдано ли е влагането на голяма сума в климатик съдейки от цена- качество- комфорт.