Някой знае ли как може да се измерва дебита на фреон? Нещо ми се върти някакъв спомен, с нещо като амперклещи. Има ли други варианти? Примерно за зареждане не с везна, а с нещо друго.
Някой знае ли как може да се измерва дебита на фреон? Нещо ми се върти някакъв спомен, с нещо като амперклещи. Има ли други варианти? Примерно за зареждане не с везна, а с нещо друго.
по принцип се прави с манометър и не се измерва дебита а налягането но ако климатика е инвертор трудно се дозарежда най-добре е да се зареди на ново с везна
Нееее. Аз различавам понятията. Питам точно за дебит. Той предполагам какъвто и да е прибора ще мери скоростта, но като имаме сечението можем да намерим дебита. Аз говоря за дебит. Някой да знае?
Дебита на било то течен или газобразен флуид се измерва с различни по устройство и действие разходомери.
http://www.italagri.net/products_razhod.php
дебита при климатиците е функция на налягането ,консумацията на компресора външната и вътрешната темп. и може да се сметне .Ако е спаднал дебита на компресора ( поради механично износване да речем )спада мощността на климатика