Помещението е 13квадрата, 3стени тухла и 1 с прозорец,с алумин с термомост,2етаж блок.Много ме тормози този чест Дефорст. Инечи машината работи перфектно толкова години. Мсля си данеби фреона да е малко, но топлообемника се заскрежава нормално.
Преглед за печат
Помещението е 13квадрата, 3стени тухла и 1 с прозорец,с алумин с термомост,2етаж блок.Много ме тормози този чест Дефорст. Инечи машината работи перфектно толкова години. Мсля си данеби фреона да е малко, но топлообемника се заскрежава нормално.
Ти пък за толкова години една профилактика да и беше направил.
Да се включа и аз - Panasonic E12NKE-3, 45 куб.м. Без изолация,тухла,запад. Навън -6, до обяд дефростваше на всеки 3 часа за около 2-3 минути. Вечерта започна да го прави на около 40 мин. до час. Кое е по-добре по-чест или по-дълъг дефрост? Питата и тавата изглеждат като нови (ни лед,ни скреж)...
При вчерашния обилен снеговалеж и навявания в Североизтока съпроводен с висока влажност ~100%, 281ПДР на втора степен на вентилатора и зададени 24о правеше разскрежаване на всеки 35-40мин. по 10-13мин. Днес вече е друго, при същите задания от 18ч. насам още няма дефрост.
Задънил се е обменника със сняг и скреж на машината на ГНФ, пада по-ниско температурата му, дава по-ниска база на Те сензора за времето между 10 и 15 минута, изпълнява по-бързо условията за дефрост и затова по-често дефроства.Нормално си е за такова време.Същото в общи линии важи и за ПАНАСОНИК-а.
Да споделя и за моя S28T при температура 0 градуса и мъгла при зададени 23 градуса дефрост на 2-3 часа по 2-3 мин , като ми се струва , че обемника е чист и няма нужда от дефрост . При -12 пак настроен на 23 градуса дефрост на ~ 90 мин по 2-3 мин . Като дълго време е оставан на 18 градуса и не дефроства с часове а по питата се вижда заскрежаване при вдигане на градусите от дистанционото започва да бълва жега за 2-3 мин и веднага дефрост като повечето пъти е до 2-3-5 мин , но съм го хващал при виелица и - 8 градуса до 10-15 мин .Прави ми впечатление , че дефроста не е на точно определено време а когато тои си прецени и не мога да хвана алгоритъма . Интересно ми стана като при дефрост цъкнах на дистанционото да проверя външната температура показваше 6 градуса а реално преди това и след дефроста показваше -1 . Датчика го гледам на корпуса е закачен явно питата го нагрява .
....
Като климатика се справя с помещението досега , но определено е направен за помещение до 20 кв нищо , че външното е 41 кила а вътрешното 11,5 кг . Като не е толкова натоварен предполагам ще се държи по съвсем различен начин защото помещението е с значително топлозагуби и е ~ 28 кв . Информативно в сервизното на климатика пише , че е за до 16 кв
И при ЛДС е сходно положението.При ниско настроена температура може да не дефроства часове, питата прилича на дядо Мраз, като увеличиш заданието и веднага си я изчиства.Иначе дори и да няма скреж и да е чиста, машината дефроства, защото следи температурата на топлообменника основно, от там при повечето машини идва базата за алгоритъма.
Mega, на Санчото всяка година е правена профилактика, но Дефорста винаги така го прави.
Е щом винаги така го прави какво те тревожи? До колкото разбрах, се оплакваш, че има промяна в работата?
И аз да споделя за дървения Дайнин FTX 25 JV B1. Под 0 гр. до - 5 гр. дефроства различно в зависимост от това дали вали и дали има мъгла. Хващал съм го да размразява на 30 мин. но не и на повече от 2 часа. Под -5 твърдо на около 40 50 минути и на около 30 мин. Когато размразява около 0 гр. наистина има полза от това, защото по питата си има скреж, но под - 5 около 50% от размразяванията са без мислени .
И аз да споделя за дървения Дайкин FTX 25 JV B1. Под 0 гр. до - 5 гр. дефроства различно в зависимост от това дали вали и дали има мъгла. Хващал съм го да размразява на 30 мин. но не и на повече от 2 часа. Под -5 твърдо на около 40 50 минути и на около 30 мин. Когато размразява около 0 гр. наистина има полза от това, защото по питата си има скреж, но под - 5 около 50% от размразяванията са без мислени .Слаб климатик с висок минимум. При температури около 0 гр. трябва да го държа на около 23 гр. за да работи нормално. Като е на около 20гр. работи по 6 минути и стои по 3, при което се форсира 3 минути и когато влезе в режим на работа спира, защото е достигнал зададената температура.При тея режими на работа по- добре да бях взел конвенционален климатик. При температури под - 5 го намалявам на около 22 за да не изнемогва от честите размразявания.
абе някой има ли алгоритъма за размразяване на FH25/35 .. нещо не ми допада как прави ненужни дефрости искам да го разгледам